Rebound, ons Alpe d’HuZes alternatief

Wat in juni 2020 een mooie dag moest zijn vol sportiviteit en bezinning werd voor de Oosterhoutse Sander, Joost en Bart een dag als alle anderen. Want Alpe d’HuZes werd logischerwijs uitgesteld naar 2021. Het enige dat de heren konden doen was blijven trainen en de conditie op peil houden voor de volgende editie. Het trio neemt deel aan het evenement omdat Sander en Joost direct zijn getroffen door kanker en Bart het te vaak in zijn directe omgeving heeft gezien. Vanuit de deelname van Bart in 2019 ontstond al snel het idee om als trio naar de Alpen af te reizen in 2020. Inmiddels is duidelijk geworden dat ook de editie van 2021 in juni of september geen doorgang zal vinden en de organisatie heeft besloten om wederom met een jaar te verplaatsen naar juni 2022.
Maar ruim 2,5 jaar blijven trainen zonder enig doel is voor de Brabantse mannen geen optie. “De hele covid-situatie is natuurlijk schrijnend voor iedereen, maar het lijkt af en toe of we vergeten welk ander leed er door bijvoorbeeld kanker ook is. Wij blijven daarom strijden om geld voor onderzoek naar kanker in te zamelen, want iedereen verdient een tweede kans.” Aldus Bart van Delft, hij vervolgt: “Nog een jaar stil blijven zitten zou niet fair zijn naar iedereen voor wie we het doen en natuurlijk ook niet voor alle donateurs en sponsoren. Toen zich de kans voordeed om op 5 juni aan Rebound deel te nemen hebben we direct besloten dat dit ons alternatief voor dit jaar zou worden. En hoe toepasselijk is de naam van het evenement ook als je het vanuit onze context bekijkt.”
Nu zult u denken, Rebound? Wat is dat precies? Alpe d’HuZes kent iedereen, proberen zo vaak mogelijk Alpe d’Huez te beklimmen per fiets of te voet en in het voortraject zorgen voor een mooi donatiebedrag voor KWF Kankerbestrijding. Rebound is heel wat anders, het is bekend vanuit de Podcasts van oud-prof Laurens ten Dam en is de thuis-variant van een wedstrijd waar de oud wielrenner in Amerika aan deelneemt. In het kort de spelregels:

  • Datum 5 juni 2021
  • Vertrek om 06:00 uur
  • Fiets 100 mijl (160 kilometer) over zoveel mogelijk onverharde wegen, vanuit je eigen woning
  • Maximaal 2 keer stoppen voor koffie
  • Geen hulp van vrienden of familie onderweg
  • Naborrel verplicht

Deze zogenaamde ‘graveltocht’ is op touw gezet onder het mom van ‘Live Slow, Ride Fast’ en draait puur om het genieten van de fiets, het gezelschap en de natuur. Daarentegen ligt de uitdaging natuurlijk in de flinke afstand en het samenstellen van de route. Joost Prins is de routeplanner van het stel en is trots op de ronde die hij heeft weggezet: “Het is ongelooflijk hoeveel onbekende paden overal liggen, keer op keer sta ik weer te kijken van de plekken waar we uit komen. Je maakt een route ten slotte digitaal en hoe verder we van huis gaan hoe onbekender het terrein.” De route die Joost heeft uitgezet voert hen langs de zuidelijke grens van onze provincie en heeft twee unieke stops onderweg, waarvan één bij een andere oud profrenner thuis. Sander van Wanrooij voegt er aan toe: “Het gravellen is vrij nieuw voor ons alledrie, maar past perfect in het winterse trainingsschema voor ons. Het bevalt zo goed dat wanneer we komende winter echt voor Alpe d’HuZes gaan trainen we dit vaker gaan doen.”
Bart vult aan: “De connectie met Alpe d’HuZes hebben we zelf bedacht, maar het is voor ons dé manier om weer ergens naartoe te werken met z’n drieën rondom de originele datum van het evenement in Frankrijk. Bovendien krijgen we hopelijk weer wat aandacht voor het goede doel op deze manier.” Sander en Joost hebben beide het geluk gehad dat ze een goede behandeling hebben gekregen en op de goede weg zijn in hun strijd tegen die nare ziekte. “Wij gunnen anderen ook die tweede kans” zegt Sander. 
Benieuwd naar de verrichtingen van het trio? Zoek ze dan op via Facebook en Instagram onder de naam ‘Team Samson Urban Elements’. Hier zullen ze verslag doen van hun Rebound-tocht, tevens kunt u daar ook een bijdrage plaatsen voor KWF-kankerbestrijding.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.