Minder huishoudelijke ondersteuning

Hulp bij de huishouding

De gemeente heeft onderzoek laten uitvoeren naar de mogelijkheden om kosten te dempen in de Hulp bij het Huishouden. Dat is nodig om vanwege de steeds uitdijende kosten de ondersteuning van kwetsbare mensen ook in de toekomst overeind te kunnen houden. Het college zet in op het aanpassen van de normen, wat minder uren hulp per cliënt kan betekenen. Daarnaast wordt aan de voorkant, in gesprekken met de toekomstige cliënt, beter gekeken naar welke behoeften er precies leven, wat de cliënt nog zelf kan en welke maatwerkoplossingen er derhalve nodig zijn.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.