Bouw sociale huurwoningen en nieuw activiteitencentrum de Bunthoef

Er is een grote behoefte aan woningen in Oosterhout en de regio. Activiteitencentrum de Bunthoef is aan het einde van zijn levensduur. Daarom hebben Thuisvester en gemeente een plan ontwikkeld voor de locatie Bunthoef op de hoek van de Burgemeester Holtroplaan en de Europaweg. Het plan is om het huidige gebouw van het activiteitencentrum Bunthoef te slopen en op deze locatie nieuwbouw te realiseren. In deze nieuwbouw komen een nieuw activiteitencentrum en circa 60 sociale huurwoningen voor 1- en 2-persoonshuishoudens. Om de plek optimaal te kunnen benutten voor de woningbouw, wordt een deel van de bomen gekapt en elders gecompenseerd. Ook zal een aangepaste parkeernorm gelden en zal een deel van de wateropgave buiten het plangebied worden opgelost. Dit project draagt bij aan de ambities in Oosterhout 2030, aan de woningbouwopgave en aan de versterking en verbetering van de wijk Oosterheide. Op 3 juni organiseerden Thuisvester en gemeente een omgevingsdialoog met de wijk en betrokken organisaties.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.