Testen voor toegang locatie in centrum Oosterhout geopend

Inwoners die een toegangstest nodig hebben kunnen zich nu ook laten testen in het centrum van Oosterhout. Op het adres Arendshof 204, de voormalige locatie van La Place in het centrum is de testlocatie. Eerder moesten inwoners naar Gilze of Breda voor een toegangstest.

Voor verschillende activiteiten, zoals een bezoek aan een restaurant, museum of evenement, moet je als bezoeker negatief getest zijn op het coronavirus om toegang te krijgen. Deze test mag alleen afgenomen zijn bij een organisatie die is aangesloten bij www.testenvoortoegang.nl. Omdat er geen testlocatie in Oosterhout was, moesten de inwoners van Oosterhout voor een test reizen naar testlocaties.

Burgemeester Mark Buijs heeft zich persoonlijk ingezet dat een spoedtestlocatie in Oosterhout kwam: “We hebben goede afspraken kunnen maken met Stichting Open Nederland en Spoedtestcorona om snel te kunnen starten. Nu er in het centrum van Oosterhout getest kan worden, is het voor onze inwoners makkelijker om zich te laten testen. Dit is makkelijk voor de inwoners maar ook goed voor de ondernemers en organisaties die graag met het ‘testen voor toegang’ hun activiteiten veilig weer op willen starten.”

Inwoners van de gemeente Oosterhout en omliggende gemeenten kunnen een afspraak voor een test maken via www.testenvoortoegang.nl. Hier moet je aangeven aan welke activiteit je deelneemt waarvoor een test verplicht is. Daarna krijg je de mogelijkheid een afspraak in te plannen in Oosterhout. Een testuitslag is 40 uur geldig. De test is gratis.

Let op: dit is alleen om je te laten testen wanneer je een activiteit bezoekt waarvoor een negatieve test verplicht is om binnen te komen. Heb je klachten die horen bij het coronavirus, maak dan een testafspraak bij de GGD via https://coronatest.nl/.

Mark Buijs vervolgt: “De gemeente heeft dankzij de aankoop van Arendshof 2 de mogelijkheid kunnen bieden aan Spoedtestcorona met een ruimte in het centrum die geschikt is voor hen voor het afnemen van testen.”

Bij de testlocatie is ruim voldoende gelegenheid om (betaald) te parkeren in de Q-park parkeergarage. De testlocatie is ook op de fiets of te voet goed te bereiken.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.