Voetballen in de ‘heilige driehoek’ bij de Biënnale

Natuurlijk is voetbal ook een kunst
Op verzoek van het bestuur van de Biënnale, die 10 juli 2021 wordt afgetrapt, hebben vrijwilligers van VV Oosterhout de belijning van een voetbalveldje verzorgd. Terwijl de ouders naar kunst kijken kunnen de kinderen eventueel hun kunsten vertonen op het veldje.
Het is niet zomaar een voetbalveldje geworden, het is een uniek veldje met levende doelpalen in de vorm van jong aangeplante boompjes die als het goed is een generatie of tien mee kunnen. Zie de laatste alinea voor de diepere gedachten achter deze bijdrage aan de Biënnale.
De vaste belijner van VV Oosterhout Henk Soeters heeft er samen met Piet de Ronde, de primus inter pares, van het onderhoudsteam van VV Oosterhout een keurig voetbalveldje van 40 bij 30 meter aangelegd compleet met middenlijn en doelgebieden.
VV Oosterhout was vereerd met het verzoek van het bestuur van de Biënnale om het veldje aan te mogen leggen op deze manier kunnen wij als vereniging onze maatschappelijke betrokkenheid bij de gemeente Oosterhout en zijn inwoners mede vormgeven. Immers samenleven doen we met zijn allen.

Maarten Baas (NL) is gevraagd om een oplossing te bedenken voor de versleten goals die er nu staan. Zijn voorstel is even simpel als Poëtisch: het dode hout van de doelpalen vervangen door een levende variant. De staanders aan weerskanten van het doel worden nu gevormd door jonge bomen die nog een heel leven voor zich hebben. De titel Growing goals is en aanduiding van zowel gedreven ambitie als van het groeiende inzicht dat past bij de menselijke ontwikkeling.

1 Trackback / Pingback

  1. Voetballen in de ‘heilige driehoek’ bij de Biënnale - Stichting Kunst in de Heilige Driehoek

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.