Gouden Gemeentespeld voor Herman Slot

Herman Slot neemt dit jaar na bijna 20 jaar afscheid als penningmeester van de Oosterhoutse Nachtegalen. Op zaterdag 10 juli stond het koor stil bij zijn afscheid. Bij die gelegenheid reikte burgemeester Mark Buijs de gouden gemeentespeld uit aan Slot voor zijn grote verdiensten voor Oosterhout. De onderscheiding werd opgespeld door dochter Dorien.

Herman Slot werd in 1992 penningmeester van de Oosterhoutse Nachtegalen en in 1994 ook voorzitter, waarna hij in 1999 tijdelijk afscheid nam. In 2009 keerde hij terug als penningmeester, een functie die hij tot dit jaar vervulde. Onder zijn bezielende leiding is de financiële basis van het koor aanzienlijk verbeterd. Als bestuurslid toonde hij zich niet alleen een krachtig en creatief denker, maar ook een energiek doener: geen klus was hem teveel.

De staat van dienst van Herman Slot beperkt zich zeker niet alleen tot de Nachtegalen. Hij kent bijna heel Oosterhout en bijna heel Oosterhout kent hem. Hij was jarenlang lid van de gemeenteraad. Hij is een bruggenbouwer gebleken bij de totstandkoming van de Winkeliersvereniging Binnenstad Oosterhout, waarvan hij jarenlang voorzitter was. Later was hij ook geruime tijd voorzitter van de Winkeliersvereniging Arendshof en bestuurslid van de Federatie Detailhandel Oosterhout. Hij was penningmeester van het Wit-Gele Kruis (afdeling Oosteind), voorzitter van carnavalsstichting De Kluivenduikers, secretaris van buurtverenigingen in Oosteind en Den Hout en voorzitter van Fanfare Amicitia. Als vicevoorzitter van het kerkbestuur van Den Hout zette hij zich in voor het behoud en het onderhoud van de Corneliuskerk en later werd hij bestuurslid van de Stichting Behoud Basiliek St. Jan. Hij heeft zich tenslotte ook jarenlang ingezet voor de bewustwording van de derde wereldproblematiek, o.a. als voorzitter van de Stichting Oosterhout Wereldwijd.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.