Vier je vakantie in Oosterhout tijdens de Zomerkaravaan!

Activiteiten voor kinderen en jongeren


Tijdens de zomervakantie wordt dit jaar weer de Zomerkaravaan georganiseerd. In de vakantieweken vinden er overal in de gemeente activiteiten plaats voor de jeugd, waaraan zij gratis deel kunnen nemen. Wethouder Willemsen: “Dankzij de medewerking van allerlei Oosterhoutse verenigingenorganisaties en betrokken vrijwilligers hebben we weer een geweldig programma kunnen samenstellen. Zo kunnen ook de thuisblijvers en degenen die zich geen lange vakantie kunnen veroorloven tijdens de zomervakantie lekker spelen en sporten. De Zomerkaravaan is een initiatief van de gemeente Oosterhout. JONG en MOOVEcoördineren de activiteiten

Aanbod voor een brede doelgroep 

Wethouder Willemsen: “De uitdaging was om iets te organiseren voor een brede doelgroep. Niet alleen voor de allerkleinsten, maar ook voor tieners en jongeren. En dat is gelukt. Jongeren kunnen bijvoorbeeld meedoen aan een workshop graffiti, trampolinespringen of bubbel voetbal. Voor kinderen zijn er spelletjes, maar ook sportieve én creatieve activiteiten. Zo kun je bij het speelgoedmuseum een hoedje knutselen. En heb je wel eens de Bombast speurtocht gedaan? Ook gratis! En kun jij ‘Stoepranden’? Doe dan mee met het NK Stoepranden van MOOVE. Voor de allerkleinsten is er het Nijntje voorleesfeest bij Theek 5. Ook kunnen ze lekker gaan dansen met H19 of op de foto met de ijsprinsessen bij Floralia. Kortom, genoeg te beleven in Oosterhout! 

Betrokken organisaties
Aan de Zomerkaravaan werken heel veel organisaties mee en daar zijn we trots op! Wethouder Willemsen: “Door samen te werken en samen op te trekken, geef je meer bekendheid aan verschillende activiteiten en organisaties in Oosterhout. Er ontstaan nieuwe initiatieven en samenwerkingsverbanden. Dat is mooi om te zien.”

De komende dagen krijgen alle kinderen op een Oosterhoutse basisschool de flyer mee naar huis. Op www.oosterhout.nl/zomerkaravaan is alle informatie over de Zomerkaravaan terug te vinden. Kinderen die buiten Oosterhout naar school gaan kunnen ook een flyer mee naar huis krijgen. Ouders en/of verzorgers kunnen dan mailen naar jong@oosterhout.nl.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.