VV Oosterhout ontving wederom NAC Breda Soccer Camps

Bij VV Oosterhout hechten wij er veel waarde aan dat onze leden naast voetbal voor vele andere zaken bij de vereniging terecht kunnen. We proberen dan ook zoveel mogelijk activiteiten te bedenken waardoor iedereen zich thuis voelt bij onze vereniging. 

In het najaar van 2019 hebben VV Oosterhout en NAC Breda Soccer Camps samengezeten om te praten over een samenwerking.

Hier waren de partijen redelijk snel uit en werd er besloten om een aantal keren in de zomervakantie samen te gaan werken in de vorm van een NAC Breda Soccer Camp. In juli 2020 is er voor de eerste keer een NAC Soccer Camp geweest. De afgelopen week was het dan weer zover en heeft het tweede NAC Soccer Camp plaatsgevonden. Het NAC Soccer Camp heeft tot doel kinderen met plezier en spelenderwijs verschillende aspecten van het voetbal aan te leren of te verbeteren.

Donderdag 29 juli ging vanaf 8.30 uur het NAC Breda Soccer Camp van start op het prachtige Sportpark de Contreie, de thuisbasis van VV Oosterhout. Allereerst kregen de deelnemers een net NAC Soccer Camp tenue waarin ze alle dagen konden deelnemen aan de oefenstof.

De 52 deelnemertjes van 6 tot 15 jaar waren niet alleen afkomstig van VV Oosterhout maar ook van diverse andere voetbalverenigingen. Zo zie je de regionale aantrekkingskracht van NAC Breda.

Terwijl de werkploeg van vrijwilligers zijn uiterste best deed om het VV Oosterhout complex netjes te houden werden er op de eerste dag diverse spel-, techniek- en partijvormen gedaan onder leiding van coördinator Bram en de trainers Niels, Freeke, Imke en Merijn.

Na de lunch werd er een bingospel gedaan waarbij het begrijpelijk niet meeviel de kinderen rustig te houden. Ze hadden zich immers die dag vol van de adrenaline enorm druk gemaakt. De bingo werd gewonnen door enkele deelnemers met een volle kaart.

Vrijdag 30 juli werd er wederom gestart met technische oefeningen. 

’s Middags na de lunch werd er een quiz gedaan met vragen over NAC en het Nederlands Elftal. Ook werd er die dag gestreden om de penaltybokaal.

Op de laatste dag zaterdag 31 juli werden er eerst nog enkele zeer leerzame spelvormen gedaan.

Voor de lunch werden de deelnemers getrakteerd op heerlijke frietjes of lekkere broodjes. Dat ging er zeker wel in na drie dagen voetbal plezier.

Na de lunch werden nog wat partijtjes gespeeld onder toeziend oog van de eerste elftalspeler van NAC te weten Ralph Seuntjens. Hierna werd er een persconferentie gehouden waarbij vragen gesteld konden worden aan Ralph Seuntjens.

De kinderen waren verdeeld in drie leeftijdsgroepen en in de VV Oosterhoutkantine per groep van voor naar achter geplaatst.

Per groep mochten een aantal vragen worden gesteld.  Er werden soms zulke moeilijke en leuke vragen gesteld aan de NAC-speler dat hij moeilijk een antwoord kon geven. Leuk om te zien dat een kinderbrein anders werkt dan dat van een volwassene.

Na de persconferentie was er gelegenheid om met de NAC-speler Ralph Seuntjens op de foto te gaan en een handtekening te vragen. Hier werd door de jeugdige deelnemers veel en dankbaar gebruik van gemaakt. Door Ralph werd hier ook geweldig aan meegewerkt.

Tenslotte nam coördinator Bram met de kinderen de afgelopen dagen door. De winnaars van de bingo, quiz en penaltybokaal kregen een prachtige beker.  Alle kinderen kregen als herinnering aan de geweldige dagen een foto van hun groep mee. Hierna ging iedereen voldaan naar huis.

Uit de reacties bleek dat alle kinderen het leuke en leerzame dagen vonden. 

De samenwerking tussen VV Oosterhout en NAC Breda Soccer Camps krijgt zeker nog een vervolg. Uiteraard weer bij VV Oosterhout, de vereniging waar eigenlijk altijd wel iets te doen is voor leden en niet leden.

JBi

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.