De Oosterhoutse Kermis 2021 gaat vooralsnog door

Ieder jaar in augustus vindt de Oosterhoutse Kermis plaats. Vanwege de coronamaatregelen werd de Oosterhoutse Kermis in 2020 afgelast. Dit jaar is de vorm van de kermis aangepast, met een ruimere opzet en extra aandacht voor gezondheidsmaatregelen en kan de kermis vooralsnog doorgaan.

Dit jaar is de kermis op het grasveld en geasfalteerde terrein van Slotjesveld te vinden. Door middel van een omheining worden twee toegangspoorten gecreëerd. Bij deze toegangspoorten worden alle bezoekers geteld. Volgens de landelijke richtlijnen kan er éénpersoon per vijf vierkante meter worden toegelaten tot het kermisterrein.

Burgemeester Mark Buijs: “We zijn blij dat we dit jaar in Oosterhout een kermis kunnen organiseren. De kermis zal dit jaar in een andere vorm plaatsvinden dan dat we gewend zijn, zodat het voor iedereen veilig en verantwoord is. We kijken ernaar uit de Oosterhouters te verwelkomen op het kermisterrein!”

Versobering door Corona

Een kermis zoals Oosterhout kent, van de Markt naar de Heuvel tot aan het Slotjesveld, is niet verantwoord vanwege de vele publieksstromen die samenkomen. Het winkelend publiek, bezoekers van de horeca, inwoners van het centrum én kermisbezoekers zorgt voor extreme drukte. De veiligheid en gezondheid van de Oosterhouters staat ook tijdens de kermis voorop. 

Bezoekers van de kermis hoeven geen corona- of vaccinatiebewijs te laten zien. Ook hoeven zij geen mondkapje te dragen. Om een beeld te geven van de drukte op de kermis worden er druktemeters geïnstalleerd. Via camera’s worden alle bezoekers geteld en deze data wordt doorgestuurd naar de druktemeter. De druktemeter geeft aan hoe druk het is op de kermis. Op schermen bij de ingang en thuis kunnen bezoekers via de druktemeter zien hoe druk het is. De druktemeter is thuis te bekijken via de website van de gemeente of rechtstreeks via www.kermisdruktemeter.nl.

Daarnaast worden bij toiletten en attracties extra schoonmaakwerkzaamheden uitgevoerd. Met lijnen en borden worden looproutes uitgestippeld om voldoende afstand te houden tot elkaar. 

De programmering rondom de kermis zoals de Caraïbische middag wordt dit jaar geschrapt, met uitzondering van De Stille Kermis. De Stille Kermis is op vrijdag 20 augustus van 16.30 tot 18.30 uur. Na 18.30 uur gaat de reguliere kermis verder tot 23.00 uur. De rest van de dagen is de Oosterhoutse Kermis open van 13.00 tot 23.00 uur.

In totaal komen er dit jaar ongeveer vijftig kermisexploitanten die zich van 20 t/m 25 augustus zullen plaatsen op de Oosterhoutse Kermis. Hieronder vallen vijf nieuwe attracties: Rescue (glazen huis), Showtime (slinger), Need 4 Speed (booster), El Mundo Wellenflieger (Wooddesign Amusement Rides
Bv te Vught) en Pink Date (prijsautomaat). 

Ook kunnen inwoners dit jaar weer Kaaise Knallers winnen via de Facebookpagina van de Oosterhoutse Kermis (@OosterhoutseKermis). Een Kaaise Knaller is een strippenkaart die 1x gratis toegang geeft tot verschillende attracties en lekkernijen op de Oosterhoutse Kermis. 

Meer informatie

Meer informatie over de Oosterhoutse Kermis is te vinden op www.oosterhout.nl/kermis

2 Comments

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.