Bezoek Biënnale bijna verdubbeld

De 2e Biënnale Kunst in de Heilige Driehoek succesvol afgesloten!

De verwachtingen waren hoog gespannen voor de 2e Biënnale Kunst in de Heilige Driehoek. Waren er tijdens de eerste editie in 2017 zo’n 12.000 betalende bezoekers, deze keer werd ingezet op 15.000 betalende bezoekers. Met overweldigende én positieve belangstelling van de media, een uitverkocht laatste weekend en in totaal meer dan 23.000 enthousiaste bezoekers kunnen we terugblikken op een zeer geslaagde biënnale.
Voorzitter Yves de Boer: “Er wordt wel eens gezegd dat je geen tweede kans krijgt om een eerste indruk te maken, maar de tweede editie van de Biënnale Kunst in de Heilige Driehoek heeft deze zegswijze met verve onttroond.”

Uitdagingen

De organisatie had voorafgaand aan de opening van de tentoonstelling een aantal fikse uitdagingen: Het klooster Onze Lieve Vrouwe Abdij dat door een verbouwing niet mee kon doen, het uitstel door corona van najaar 2020 naar zomer 2021 en de ongewisheid welke coronamaatregelen er nog zouden gelden. De eerste dagen na de opening werden daardoor extra spannend.

Tweede editie

Deze tweede editie, met als thema ‘hoop’, werd vormgegeven door curatoren Hendrik Driessen en Rebecca Nelemans. De kwaliteit van de geëxposeerde kunst in het authentieke landschap was ongeëvenaard en oogstte veel bewondering van de bezoekers. Ondanks de noodzakelijke Corona-beperkingen en de wachtrijen die hierdoor soms ontstonden werd de biënnale als een heel plezierig en goed georganiseerd evenement ervaren.

Het grote succes is een compliment voor de curatoren Rebecca Nelemans en Hendrik Driessen, oud-directeur van het Tilburgse museum De Pont.
Curator Rebecca Nelemans: “Het had niet mooier kunnen verlopen. We zijn heel erg blij, al zijn we wel toe aan een vakantie’’. We zijn heel blij dat de opzet van het kunstevenement bij de Oosterhoutse kloosters geslaagd is. We streefden naar een tentoonstelling waarbij de kunst in relatie staat tot de omgeving. Als we luisteren naar de bezoekers en de kritieken lezen dan zijn we daarin geslaagd.’’

Een paar cijfers

De 2e Biënnale Kunst in de Heilige Driehoek duurde 5 weken en 6 weekenden. • Ca. 23.000 bezoekers.• 210 rondleidingen met 1650 deelnemers.• 3200 leerlingen deden mee met het scholen educatieproject i.s.m. h19.

Een bezoeker

Bob van Eerd: “Afgelopen zondag bezocht ik met vrienden HOOP. Waanzinnig goede expositie en zó mooi gepositioneerd over tuinen, landerijen en gebouwen van de kloosters. Sinds Chambres d’ Amis niet meer zo’n heerlijke kunstsensatie meegemaakt!”

Door de gedreven inzet van de curatoren, het projectteam, alle kunstenaars, de 178 vrijwilligers, de gastvrijheid van de kloostergemeenschappen en enkele particulieren, én door de bijdragen van onze sponsors en subsidiegevers, werden alle verwachtingen waargemaakt.



1 Comment

  1. Op de laatste dag ben ik naar deze Biënnale geweest . Fantastisch ! Alles klopt . Natuur ,prachtige bloemenborders en natuurlijk alle kunst , zo veel interessants gezien ,dat ik het boekje HOOP nog eens op mijn gemak ga lezen. Maar vooral dank aan alle vrijwilligers curatoren en iedereen die hieraan gewerkt hebben. Heb nog lang na genoten.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.