Tijdelijk lootje trekken bij Thuisvester

Thuisvester gaat tijdelijk een deel van de woningen toewijzen via loting

De sociale huurwoningen van Thuisvester worden toegewezen op basis van inschrijftijd, huishoudgrootte en inkomen. Hierdoor komen vooral woningzoekenden die een lange(re) inschrijftijd hebben opgespaard in aanmerking. Spoedzoekers en jongvolwassenen hebben op deze manier minder kans omdat ze minder tijd gehad hebben om inschrijftijd op te bouwen.

Klik voor Wonen heeft nog een andere manier van toewijzen, het lotingmodel, waarbij inschrijfduur niet van belang is. Alle aangesloten andere corporaties maken hier al gebruik van. Na overleg met de huurdersvereniging Oosterhout (HVO) gaat Thuisvester de komende 4 maanden als proef de woningen in Oosterhout via dit lotingmodel toewijzen. Ze starten met appartementen met en zonder lift.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.