Steunouder(s) van start in gemeente Oosterhout

Soms hebben ouders behoefte aan steun en kunnen zij niet terugvallen op hun eigen familie, vrienden of kennissen voor ondersteuningHier kunnen uiteenlopende redenen voor zijn. Zo kunnen stressvolle situaties ontstaan waar ouders én kinderen last van hebbenVia het project Steunouder ondersteunen vrijwilligers deze gezinnen door één tot twee dagdelen een fijne plek te bieden aan de kinderen. Surplus Welzijn ontvangt subsidie van de gemeente Oosterhout om dit initiatief vanaf september 2021 uit te voeren.

Wethouder Clèmens Piena: ‘Steunouders kunnen echt iets betekenen voor ouders die het thuis lastig hebben. Door een steuntje in de rug voorkomen zij dat er grotere problemen in een gezin ontstaan. Dit is een uitkomst voor mensen die geen familie, vrienden of kennissen in de buurt hebben.’

Wat zijn steunouders?

Natalie van Ferneij is projectcoördinator Steunouder bij Surplus Welzijn: ‘Steunouders zijn vrijwilligers die kinderen één tot twee dagdelen per week een gastvrij thuis bieden. Zo helpen zij ouders die vanwege de thuissituatie wat extra hulp kunnen gebruiken. Iedereen wordt er beter van: ouders kunnen even op adem komen en kinderen hebben een plek waar ze onbevangen kind kunnen zijn.’ 

Meer steunouders gezocht

Surplus Welzijn zoekt vrijwilligers die steunouder willen zijn. Natalie: ‘Wil je als steunouder andere ouders helpen en vind je het leuk om met kinderen op te gaan, neem dan contact met ons op.’

Meer weten?

Kijk voor meer informatie over steunouder op www.steunouder.nl. Of neem contact op met Natalie van Ferneij, projectcoördinator steunouder van Surplus Welzijn. Bel 0162 – 748 600 of stuur een e-mail naar oosterhout@steunouder.nl.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.