Dag van de kunst in De Schelp

Er is meer dan alleen maar muziek in Stadstuin De Schelp!
Kleien, dansen, smeden, landart en raku stoken in de Stadstuin. Al vanaf de oprichting, ruim 25 jaar geleden, is er ook de jaarlijkse zomertentoonstelling met beeldende kunst in de Stadstuin.
Helaas mocht en kon dit in 2020 en 2021 niet doorgaan. Gelukkig is er intussen weer meer mogelijk en hebben ze voor u een dag van de kunst georganiseerd op zaterdag 11 september tussen 10.00 en 17.00 uur.
Er vinden dan demonstraties plaats op diverse culturele gebieden, waarvoor ze u van harte uitnodigen.
Workshop klei voor jong en oud door Leonie Oomen, docent beeldende kunst bij h19 van 10.00 tot 13.00 uur.
In deze workshop maak je afdrukken in dunne platen klei door er bloemen, schelpen en stoffen in te drukken.
Uit deze platen snijd je daarna mooie vormen, die je bijvoorbeeld kunt gebruiken als onderzetters. H19 bakt en glazuurt de klei voor jou. Je kunt je creaties daar later afhalen.
Workshop en presentatie dans door Mary Jane van Baal, docent dans bij h19 van 14.00 tot 17.00 uur. De presentatiegroepen C Proof en Choque Proof van h19 laten zien wat ze in huis hebben. En tussendoor kun je zelf meedansen, jong of oud, iedereen kan meedoen.

Verder gaat Mike Veger met enkele leden van de Vrachelse Club en de Werkplaats een demonstratie geven van de RAKU techniek, een oude en traditionele vorm van het glazuren van keramiek. Carolien Ackermans en Susanne Meeuwis gaan aan de slag met Landart, landschapskunst. Zij maken met en van natuurlijke materialen een kunstwerk dat uiteindelijk weer zal opgaan in de natuur. -Vergankelijkheid- Carolien en Susanne hopen een “ stairway to heaven ”, een trapje naar de hemel, te creëren. Ook hier is het kijken en meedoen!
Bij de workshop veldsmitse kun je het beter bij kijken houden… Piet Joosen en Eric Dauwerse tonen hun kunnen met het smeden, laat u verrassen wat zij met vuur kunnen doen. Er valt genoeg te zien en te beleven; er is voor elk wat wils, voor groot en voor klein.
Kom! Kijk! Dans! Doe! in Stadstuin De Schelp op zaterdag 11 september tussen 10.00 tot 17.00 uur!
De toegang en het meedoen is uiteraard gratis. U vindt Stadstuin De Schelp in het hart van Oosterhout, 100 meter vanaf de Markt achter Sint Janstraat 9 aan parkeerterrein De Vijzel. De Stadstuin is in principe geopend in het seizoen op vrijdag, zaterdag en zondag tussen 11.00 en 18.00 uur en gratis toegankelijk.
Voor meer informatie zie www.stadstuindeschelp.nl

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.