Bekroonde tweede plaats voor BOMBAST Mooi Blond

Weer prijs voor Bourgogne Kruis

Op de eerste dag dat de coronamaatregelen werden versoepeld, vond in de Klappeijstraat en op de Markt in Oosterhout het Beer & Food Festival plaats. Een festival waarbij dertien horecaondernemingen en brouwers zich presenteerden.

Het festival dat startte op zaterdagmiddag misschien wat voorzichtig, maar boven verwachting stroomde de Klappeijstraat vol. Zo ontstond er een rij met wachtende bierfanaten bij het uitgifteloket van het starterspakket. Dit pakket bestond uit een proefglas en consumptiebonnen, een routekaart en een invulformulier om de lekkerste bieren te beoordelen. 

Het Oosterhoutse BOMBAST Mooi Blond was gekoppeld aan Bowling & Bistro Merlijn, die naast het bier een broodje bapao gevuld met gemarineerd- en gerookt buikspek met een sausje van BOMBAST-bier serveerde. De belangstelling voor het BOMBAST Mooi Blond was groot. Het kostelijke goudkleurig vocht werd getapt door Feiko van Tetering en Ad Jespers, beiden lid van Stichting BOMBAST.

In het begin van de avond, nadat de laatste biertjes waren getapt, vond in Café de Beurs de prijsuitreiking plaats. De eerste prijs was voor Craftbeer Braziliaans met verschillende soorten, hoe kan het ook anders, Braziliaanse bieren. Een fraaie tweede plaats was voor het lokale BOMBAST Mooi Blond.

Het BOMBAST Mooi Blond wordt gebrouwen bij Bourgogne Kruis in Oosterhout, met als brouwmeesters de gebroeders Willem en Paul Teuring. Zij wisten onlangs een befaamde eerste prijs in de wacht te slepen bij de verkiezingen van het lekkerste Brabantse bier. Naast de brouwmeesters is Dries Calcoen van Stichting BOMBAST verantwoordelijk toezichthouder voor de receptuur van het BOMBAST-bier.

Over enkele dagen staat het BOMBAST Mooi Blond opnieuw in de picture. Tijdens de Abrahamdag aanstaande zaterdag zal ook het BOMBAST-bier rijkelijk vloeien nadat dit op spectaculaire wijze aan de Abrahammen is gepresenteerd.

Wie niet genoeg kan krijgen van dit rebels lekkere Oosterhouts bier kan dit kopen bij verschillende verkooppunten: Mitra Nieuwkoop, Gall & Gall Arkendonk, Bourgondisch op Zuid Zuiderhout, Kastelijns in Arendshof, De Gouden Ton in de St. Jansstraat en Mitra in Teteringen. Uiteraard ook te koop en te nuttigen bij verschillende reeds bekende horecabedrijven in Oosterhout, waarbij sinds kort de volgende twee namen aan toegevoegd zijn: Bowling & Bistro Merlijn en Brasserie Pigalle!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.