Première van Chez Cirqaurant met Jeroen van der Lee

Na lang wachten, veel plannen en verzetten gaat het in nu toch echt gebeuren, op 16 en 17 oktober speelt Jeroen voor het eerst zijn nieuwe theatervoorstelling Chez Cirqaurant.

Jeroen van der Lee starte zijn carrière als jongleur van 13 jaar op de straten van o.a.Oosterhout. Zijn eerste succeservaring was tijdens de Lijsense feesten op de de Leijsenhoek in Oosterhout. Na dit succes op straat schreef de krant een groot artikel, nodigde de radio hem uit én werd hij uitgenodigd om voor het live televisie programma van Astrid Joosten “Het mooiste terras van Nederland” zijn kunsten te vertonen.
De laatste jaren focust Jeroen zich steeds meer op het verhaal achter de show en de beleving voor het publiek. Shows als het SnowGlobeCircus, Cirqaurium en het Rad van Fortuin zijn daar een voorbeeld van. Ook stond hij in 1999 al vuur te spugen bij het Parkfeest in Oosterhout en stond er in 1997 al een portret van hem in de Nieuwe Revu. Kortom het vuurtje ging snel.

De voorstelling Chez Cirqaurant, welke zich afspeelt in een restaurant, is geregisseerd door Jango Edwards een gevierd artiest en regisseur. Tijdens de corona crisis heeft het tweetal op vele manieren samengewerkt. In het begin werd er vooral via video conferencing gewerkt. Video’s, acts, en ideeën vlogen heen en weer en zo ontstond er een verhaal en karakters voor de voorstelling.
In september 2020 was er een live sessie in Barcelona, Jeroen was in de auto gesprongen met het decor en naar Spanje gereden. Daar waren enkele sessies met Jango en ook de eerste 2 try outs in het La Gleva Theater.
In april van dit jaar kwam Jango naar Nederland. Samen gingen ze live aan de slag om wederom een grote slag te maken in de voorstelling. Vooral het verhaal en de karakters werden nog verder uitgediept. De 3 hoofdrollen, Jacque, Johan en DoeDoe kregen ieder hun eigen liefdesverhaal én de cabaretshow kreeg een eigen diva.

Jango Edwards werd in Nederland beroemd in de jaren 70 en 80 van de vorige eeuw. Met zijn Festival of Fools veroverde hij eerst Nederland en daarna Europa. Hij was een van de eerste artiesten die in Rusland zijn show speelde en nu geeft hij al meer dan 10 jaar masterclasses in Barcelona onder de naam “het Nouveau Clown Institute”. Ruim 50 jaar is hij reeds aan het optreden en velen zien hem als de clown der clowns.

Nu, 21 maanden na de eerste brainstorm sessie komt de première in zicht. Het wachten en creëren zit er op, een waanzinnige tijd om tijdens een wereldwijde pandemie met een van de grootste clowns die de wereld kent samen te werken aan mijn eerste theatershow.

De invloeden van Jango, voor sommige radicaal, voor andere poetisch en verfijnd zijn zeer goed terug te vinden in deze voorstelling. Ik nodig dan ook iedereen uit te komen kijken naar Chez Cirqaurant. Koop nu je ticket bij theater de Bussel.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.