Recreatieoord De Warande zet nieuwe stap naar rookvrij

Vanaf 2022 is het buitenterrein van Recreatieoord de Warande rookvrij. Eerder zijn in het recreatieoord rookvrije zones ingesteld op plekken waar kinderen spelen: de speeltuinen, de beleeftuin en de sportvelden op het buitenpark. Na deze positieve ervaring komt de vervolgstap: er is vanaf 2022 nog slechts één kleine rookzone uit het zicht van bezoekers. Hiermee ontmoedigen we het roken, maar voorkomen we dat bezoekers discussie aangaan over het tijdelijk verlaten van het buitenpark om te kunnen roken. Roken wordt steeds minder als normaal gezien, vooral in de buurt van kinderen. Maar liefst 80% van de Nederlanders wil dat sportterreinen waar kinderen komen rookvrij zijn. In Oosterhout sluiten steeds meer verenigingen zich hierbij aan, wat aansluit op het gezondheidsbeleid van de gemeente. Als onderdeel van het sportgebied de Warande heeft Recreatieoord de Warande een voorbeeldfunctie.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.