Aankomst Sint en Piet

Paniek: Lukwelpark niet beschikbaar voor aankomst Sint
Sinterklaas en de Pieten komen in Oosterhout de laatste jaren altijd met de Pakjesboot aan in het Lukwelpark. Daar worden ze ontvangen door de burgemeester en natuurlijk door alle kinderen uit Oosterhout en hun ouders. Er is muziek en dans en als de zeebenen van de Sint weer zijn gewend aan het land, dan klimt hij op Ozosnel en gaan ze met z’n allen op weg naar de Heuvel waar het feest verder gaat. Vanwege een hele bijzondere situatie is het Lukwelpark op zondag 21 november echter niet bereikbaar via het water. Er is daar namelijk een verdwaalde rivierdolfijn gespot. Aanmeren (zelfs door Sinterklaas) zou dit dier aan het schrikken kunnen maken. Biologen gaan er namelijk vanuit dat, als we dit dier met rust laten, hij zelf zijn weg weer terug gaat vinden.
Stichting CircusKunst regelt en organiseert alle Sinterklaas activiteiten in Oosterhout. Toen zij het bericht hoorden over de rivierdolfijn hebben ze meteen contact opgenomen met Sinterklaas. Hij zei: “Een rivierdolfijn moet je inderdaad niet storen met de golven die de Pakjesboot maakt. De Pieten zijn heel enthousiast om naar Oosterhout te gaan, dus die zijn heel druk. En dan die lieve kinderen die zingen en dansen, dat gaat niet goed komen. Zoeken jullie maar een andere plek in Oosterhout waar we naartoe kunnen varen, ik hoor het nog wel” en toen werd de verbinding verbroken.
Burgemeester Mark gaat het oplossen
Wat doe je als er problemen zijn in Oosterhout? Dan bel je de burgemeester. Hij wist Nathalie van de organisatie gerust te stellen. “Belangrijk is, dat een rivierdolfijn altijd de weg terugvindt naar de zee. Maar dan moeten we hem inderdaad wel met rust laten. Ik ga een nieuwe plek regelen waar de Pakjesboot kan aanmeren in Oosterhout. Dat kost even tijd, maar ik zal de redactie Piet alle informatie sturen zodra ik die heb.”
De intocht op zondag 21 november gaat dus door, maar de aankomst van de Pakjesboot zal ergens anders zijn. Of daar genoeg plek is voor iedereen, moeten we nog even afwachten. Op de Heuvel zal het in ieder geval groot feest zijn. Daar zijn de podiumbouwers en de mensen van het licht en geluid al volop bezig met plannen maken. Dat kun je alvast in je agenda zetten en de laatste informatie volgt hopelijk volgende week van burgemeester Mark Buijs.
Volg al het nieuws over Sinterklaas oosterhout op: www.sinterklaasoosterhout.nl
Redactie Piet

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.