Fietsmaatjes Oosterhout krijgt €10.000 van het Oranje Fonds

Het Oranje Fonds heeft een bijdrage toegekend van €10.000 aan Fietsmaatjes Oosterhout voor de aanschaf van een tweede elektrische duofiets. De Stichting Fietsmaatjes Oosterhout, opgericht in juni 2021, zet zich in om fietsen mogelijk te maken voor iedereen die dit niet meer zelfstandig kan.

Opgericht door een zevental fietsliefhebbers, is het nu mogelijk voor iedereen die dit wil, jong en oud, door Oosterhout en omgeving te fietsen. Op een duofiets (een elektrische fiets waar je naast elkaar zit) kan men toch in beweging blijven en genieten van de buitenlucht. Fietsmaatjes Oosterhout selecteert vooraf een “maatje”: iemand die de elektrische fiets bestuurt. De gast wordt thuis opgehaald op het afgesproken tijdstip en er wordt per keer gekeken waar en hoever de gast wil fietsen, de gast bepaalt dit. Fietsmaatjes Oosterhout kan met deze gift van het Oranje Fonds een tweede zeer stabiele en veilige duofiets aanschaffen. De fiets heeft een makkelijke instap, comfortabele stoelen met veiligheidsriem en opbergruimte voor een tas. De Stichting heeft geen winstoogmerk, wel vraagt Fietsmaatjes Oosterhout een bijdrage van €3,-per ritje: dit geld wordt gebruikt voor de stalling, het onderhoud en de verzekering van de fietsen.

‘Geweldig om te zien hoe gast en maatje genieten van een ritje op een duofiets’, zegt Paul-Peter Lambooij, voorzitter van Fietsmaatjes Oosterhout, tijdens de eerste kennismakingsdag met de duofietsen in Oosterhout. Op deze kennismakingsdag op 17 oktober j.l. konden belangstellenden een duofiets uitproberen. Er was bijzonder veel interesse in dit concept. Stichting Fietsmaatjes Oosterhout is dan ook zeer verheugd dat de aanschaf van een tweede duofiets door de bijdrage van het Oranje Fonds nu mogelijk is, waardoor nog meer mensen de mogelijkheid krijgen een ritje te maken op een duofiets.

Het Oranje Fonds bouwt aan een sociale samenleving, waar mensen er voor elkaar zijn en iedereen mee kan doen. Daarom mobiliseert, versterkt en ondersteunt het zoveel mogelijk mensen en organisaties die zorgen dat niemand er alleen voor staat. De steun bestaat uit inspiratie, advies, kennis en geld. Het Fonds kan dit doen dankzij o.a. de Postcode Loterij, de Nederlandse Loterij, Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds

1 Comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.