Uitreiking Grootste Kiezelkaai 2021

In het jaar 2021 werd voor de vierenveertigste keer in de geschiedenis van Kaaiendonk een Grootste Kaai benoemd. In het vijfde regeringsjaar van Mienus XIV, ging alles anders dan in voorgaande jaren; dus ook de benoeming van de Grootste Kaai.

Om die reden besloot de Commissie Selectie & Voordracht Grootste Kaai in dit uitzonderlijke jaar, voor het eerst in de geschiedenis van het Hunebed, een gehele beroepsgroep in het zonnetje zetten. Na zorgvuldig toetsingsberaad heeft de commissie geconcludeerd dat de inzet, liefdevolle bekommernis en levensreddend handelen van het Oosterhouts zorgpersoneel volledig past bij de criteria zoals die zijn vastgelegd in het Protocol der Grootste Kaaien.

De Grootste Kaai, die doorgaans wordt overhandigd, wordt tentoongesteld in het Kabinet der Zotheid. De gewoonlijk meegeleverde Draagkaai is middels een kaaisteenvergruizer opgedeeld in kiezelkaaien. Alle Oosterhoutse zorgmedewerkers hebben de afgelopen periode de mogelijkheid gehad zich aan te melden om een versiersel te ontvangen. Dit ereteken, gesymboliseerd door een draagspeld, wordt uitgereikt gedurende de festiviteiten omtrent de opening van het carnavalsseizoen 21-22 op zaterdag 13 november vanaf 15:00 uur op het Hatsekideeplein.

OCS de Smulnarren en het Hunebed feliciteren de Grootste Kiezelkaaien 2021 en danken hen voor hun inzet in deze moeilijke tijden.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.