Santa Run Oosterhout 2021 afgelast!!

Rotary Santa Run, de jaarlijkse kerstmannenloop door het centrum van Oosterhout, gaat ook in 2021 definitief niet door. De organisatie van het evenement, waarbij honderden kerstmannen voor het goede doel door de stad lopen, was al in volle gang. De recente opleving van het Corona-virus gooit echter roet in het eten. Gezien het groeiend aantal besmettingen en de aangescherpte maat- regelen vindt initiatiefnemer Rotary Oosterhout-Regio het niet verantwoord de Santa Run door te laten gaan.

Verbindend evenement rond kersttijd

In 2013 werd de Rotary Santa Run Oosterhout voor het eerst georganiseerd. In de daaropvolgende jaren is de kerstmannenloop uitgegroeid tot een gezellig evenement dat vele inwoners van Oosterhout en omgeving rondom kersttijd samenbrengt en verbindt. Zo spannen vertegenwoordigers van de goede doelen zich in de weken voorafgaand aan de loop op allerlei manieren in, om zoveel mogelijk lopers te werven voor hun goede doel. Gemeente Oosterhout, bedrijven en verenigingen dragen hun steentje bij door een sponsorbijdrage of hulp bij de organisatie. En de honderden kerstmannen maken er op de dag zelf een groots en gezellig Oosterhouts feest van. De kers op de taart is natuurlijk dat de opbrengst na afloop aan de diverse lokale goede doelen kan worden uitgereikt.
Alternatieven?

Door opleving van het coronavirus en de maatregelen om het aantal besmettingen terug te dringen heeft Rotary Oosterhout-Regio, de organisatie van de loop, besloten dat het evenement niet in de huidige vorm kan doorgaan. Uiteraard is gesproken over alternatieven om het gevoel van de Santa Run vast te houden en samen geld in te zamelen voor de goede doelen. Helaas brengen ook deze alternatieven te veel risico’s en onzekerheden met zich mee. Daarom is besloten ook in 2021 geen Santa-activiteit te or- ganiseren. We bedanken iedereen die zich de afgelopen maanden heeft ingezet om de loop toch door te laten gaan.
Wensboom in winkelcentrum Arendshof

Gelukkig staat de Wensboom net als voorgaande jaren in het winkelcentrum Arendshof. In deze bijzonde- re boom kunnen Oosterhouters wensen ophangen. Dit kan een wens zijn voor iemand die een zware pe- riode doormaakt of wat extra’s verdient. De initiatiefnemers Rotaryclub Oosterhout-Regio en Winkelstad Oosterhout zullen zich komend jaar weer inspannen om een aantal van deze wensen te vervullen. Nu de Santa Run niet doorgaat heeft dit initiatief echter wel extra steun nodig. U kunt de Wensboom steunen door een donatie te doen via de digitale collectebus (QR-code) bij de boom.
Niet bij de (kerst)pakken neerzitten
Rotary Santa Run Oosterhout gaat natuurlijk niet bij de (kerst)pakken neerzitten en beraadt zich op de toekomst. Indien we weer een nieuwe Santa Run kunnen organiseren hopen we opnieuw te mogen reke- nen op ieders steun en inzet om Oosterhout weer Santa Run-rood te kleuren

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.