Geen belasting op horecaterrassen in Oosterhout

‘Horeca heeft het momenteel al moeilijk genoeg

De gemeente Oosterhout wil ook in 2022 de belasting op horecaterrassen niet innen. Burgemeester en wethouders hebben dat voorstel aan de gemeenteraad gedaan.

Horecaondernemers die een terras op grond van de gemeente hebben betalen normaal hiervoor belasting. Al sinds het uitbreken van de coronacrisis in 2019 hoeven horecabedrijven deze belasting niet te betalen.

Wethouder Dees Melsen: “De gemeente heeft slechts beperkte mogelijkheden om ondernemers direct te helpen. Daar waar we kunnen, bieden we de helpende hand. Niet om anderen tekort te doen, maar als er één bedrijfstak is die het moeilijk heeft tijdens de coronacrisis is het de horeca. Ze hebben langdurig moeten sluiten en worden steeds opnieuw geconfronteerd met nieuwe maatregelen. Daarom vinden wij dat we de horeca in deze moeilijke periode geen belasting kunnen opleggen voor terrassen die ze maar beperkt kunnen gebruiken.”

In de begroting 2022 is rekening gehouden met € 40.000 aan opbrengsten van terrassen. De gemeenteraad neemt op 21 december een besluit over het voorstel om deze belasting niet te innen

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.