Kruidvat opent distributiecentrum in Oosterhout

KRUIDVAT OPENT DERDE DISTRIBUTIECENTRUM VOOR ZUID-NEDERLAND EN BELGIË IN OOSTERHOUT

Efficiëntere bevoorrading levert een jaarlijkse CO2-besparing van 800 ton op
Nieuw distributiecentrum zorgt voor extra werkgelegenheid voor zo’n 80 mensen

Kruidvat neemt in mei 2022 een derde distributiecentrum in gebruik. Vanuit dit centrum worden zo’n 400 Kruidvat-winkels in België en Zuid-Nederland efficiënter, sneller en duurzamer bevoorraad. Dit nieuwe distributiecentrum (DC) heeft een oppervlakte van 14.000 vierkante meter en is gevestigd in het Brabantse Oosterhout. Door deze locatie hoeven de vrachtwagens veel minder vervoerskilometers af te leggen, wat op termijn een transportbesparing van 16.000 kilometer per week oplevert. Het nieuwe DC creëert werkgelegenheid voor ongeveer 80 mensen.

Naast het nieuw te openen DC in Oosterhout beschikt Kruidvat over haar reguliere centrum in Heteren en over een DC voor de online activiteiten in Ede.

Duurzaam
A.S. Watson Health & Beauty Benelux, het moederbedrijf van Kruidvat, maakt zich sterk voor een zo duurzaam mogelijke bedrijfsvoering. Een van de ambities is om in 2030 in de eigen bedrijfsvoering netto geen CO2 meer uit te stoten. “Het nieuw te realiseren DC in Oosterhout zorgt ervoor dat de Zuid-Nederlandse en Belgische winkels efficiënter kunnen worden bevoorraad. Die efficiëntie komt tot uitdrukking in minder vervoerskilometers wat uiteindelijk een jaarlijkse CO2-besparing van circa 800 ton oplevert. Deze besparing is vergelijkbaar met het jaarlijkse directe energiegebruik van ruim 100 Nederlandse huishoudens”, vertelt Yvette Heijwegen, Supply Chain Director A.S. Watson Health & Beauty Benelux.

“Naast deze besparing maakt de capaciteitsuitbreiding de toekomstige groei van Kruidvat mogelijk en draagt het bij aan het opvangen van piekperiodes, zoals rond de feestdagen. Met het openen van het nieuwe DC ontstaan bovendien tientallen nieuwe arbeidsplaatsen”, aldus Heijwegen.

In oktober jongstleden is begonnen met de aanleg van de fundering van het derde logistieke centrum. Het DC is eigendom van Weerts Logistics Parks, onderdeel van Weerts Group, en biedt niet alleen plaats aan A.S. Watson; er zullen ook drie andere bedrijven gebruikmaken van de faciliteiten

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.