Start pilot elektrische deelauto’s in Slotjes-Midden

In samenwerking tussen de gemeente Oosterhout, BPD en Thuisvester gaat Onze Auto binnenkort starten met een pilot met deelauto’s in Slotjes-Midden. Deze maand wordt er een interessepeiling gedaan onder de (toekomstige) bewoners om te bepalen of er voldoende interesse is voor deelauto’s en waar deze auto’s komen te staan.

Waarom in Slotjes-Midden?
De gemeente Oosterhout en Thuisvester hebben in 2008 afspraken gemaakt om samen te investeren in de herstructurering van deze naoorlogse wijk. De afgelopen jaren zijn portiekflats vervangen door nieuwe appartementen en woningen. De komende jaren wordt de vernieuwing van de wijk voortgezet. Aan het Wilhelminakanaal komen nieuwe appartementengebouwen in een groene zone langs het kanaal. Daarnaast worden er eengezinswoningen gebouwd en wordt de openbare ruimte opnieuw ingericht.

Duurzame toekomst
De herstructurering van Slotjes-Midden is opgebouwd uit verschillende deelplannen. Vanuit BPD, de ontwikkelaar van Slotjes-Midden, is het initiatief gekomen om een pilot met deelauto’s te starten. Dit initiatief sluit goed aan bij de ambities van de gemeente voor een duurzame toekomst van Oosterhout.

Wethouder Marcel Willemsen is positief over de pilot: “Elektrisch rijden zorgt voor minder CO2 uitstoot. Dit past heel goed bij de duurzame ambities van de gemeente Oosterhout om over te schakelen van fossiele brandstoffen naar schone energie en frisse lucht voor de duurzame toekomst van Oosterhout.”

Waarom een deelauto?
Eigen auto’s staan gemiddeld 23 uur per dag stil (cijfers pre corona). Een deelauto kan vijf (of meer) eigen auto’s vervangen en kan daarmee de parkeerdruk in de wijk verlagen en zorgen voor een groenere wijk met minder blik. Een deelauto is financieel aantrekkelijk als vervanging van een tweede of zelfs een eerste auto als je minder dan 12.000 km per jaar rijdt. Een deelauto is gemakkelijk te reserveren via een app. De gemeente Oosterhout ondersteunt het initiatief voor het gebruik van deelauto’s.

Voor de gemeente Oosterhout is het een interessante pilot om te peilen of er voldoende animo is voor deelauto’s en dit mogelijk later ook in andere wijken toe te passen.

Meer informatie en het invullen van de interessepeiling kan op:
https://www.onzeauto.com/samenslimrijden/oosterhout

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.