Gemeente Oosterhout steunt inwoners en ondernemers extra tijdens de lockdown

De gemeente Oosterhout doet er veel aan om de gevolgen van de Coronapandemie voor diverse groepen te verzachten. Voor winkeliers en horeca die door de recente Lock down omzet mislopen.

Voor kinderen die niet naar school of opa en oma kunnen. Voor jongeren die elkaar graag willen ontmoeten. Met de feestdagen voor de deur heeft de gemeente nog extra haar best gedaan om inwoners en ondernemers te helpen bij wat nog wel kan.Bestel toch lokaalIn een kerstvideo https://bit.ly/3JhH8HR roept burgemeester Mark Buijs de inwoners op om elkaar te steunen. “Geef elkaar wat extra aandacht, houdt een gesprek met elkaar of zwaai naar elkaar op afstand, dat betekent zó veel.”
Daarnaast vraagt hij aandacht voor het steunen van de horeca en de winkeliers die het nu moeilijk hebben. “Shop en eet lokaal om al het moois wat Oosterhout te bieden heeft in stand te houden, vooral nu. Zo zijn we er meer voor elkaar in Oosterhout.”De website www.besteltochlokaal.nl is vanaf vandaag geopend om het lokaal bestellen en afhalen in de binnenstad van Oosterhout makkelijker te maken.
Activiteiten kerstvakantie jeugdOndanks alle maatregelen is het Moove en JONG toch gelukt om gave activiteiten te organiseren voor de jeugd in de kerstvakantie. Want buiten mag nog wel gesport worden.
Via www.inoosterhout.nl kunnen kinderen en jongeren zich aanmelden voor onder andere lasergamen, een Kerst city escape en een mountainbike tocht.
Activiteiten volwassenenVoor volwassenen geldt dat de buurtcentra open blijven voor dagactiviteiten voor kwetsbare groepen. Moove kijkt daarnaast ook nog of er buitensportactiviteiten georganiseerd kunnen worden voor volwassenen op 1,5 afstand met maximaal 2 personen en een trainer. Wandelen of fietsen in het bos kan natuurlijk nog wel gewoon, met aandacht voor juist parkeren. En bibliotheek Theek 5 blijft geopend zodat iedereen die dat wil nog een fijn boek of tijdschrift kan lenen voor de ontspanning.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.