Teteringen ten strijde tegen politiek Oosterhout en Breda

Stichting Actiegroep Oosterhoutseweg wil harde afspraken vóórdat er verder gebouwd wordt.
Breda en Oosterhout hebben al jaren grote uitbreidingsplannen. Al in 2005 maakten de bewoners van Teteringen bezwaar. De sporthal van het wijkcentrum ’t Web zat toentertijd helemaal vol en de emoties liepen hoog op.

Het leefmilieu van het dorp zou volgens de bewoners ernstig aangetast worden vanwege de vele nieuwbouwplannen. Met name het toenemende gebruik van de Oosterhoutseweg, als doorgaande weg dwars door Teteringen tussen Breda en Oosterhout én als wijkontsluitingsweg, zou grote problemen creëren. Hoewel er diverse alternatieven werden voorgesteld, moesten de Teteringenaren het doen met de gemeentelijke belofte dat het doorgaande verkeer via de A27 omgeleid zou worden. Weggebruikers denken hier helaas anders over. Zij rijden maar al te graag over de Oosterhoutseweg. En dit zorgt voor de bewoners veel overlast. Tussen de rondweg Kadijk van Breda en kruispunt Trommelen in Oosterhout zijn inmiddels 13 woonwijken gebouwd of in de planning. En al deze wijken hebben de Oosterhoutseweg/Bredaseweg als enige ontsluiting. Tel daar het alsmaar toenemende doorgaande verkeer uit Breda en Oosterhout bij op en een verkeersinfarct is nabij. Sterker nog: tijdens spitsuren zit het verkeer op de drukke weg nu al muurvast. Een kordate aanpak van de politiek is echter ver te zoeken.

De Teteringenaren pikken het niet meer en hebben de Stichting Actiegroep Oosterhoutseweg opgericht om ten strijde te gaan. De actiegroep roept als belanghebbende de burgemeester en wethouders van Breda en Oosterhout op om eindelijk eens met elkaar in overleg te gaan en dit regionale probleem op te lossen. “De Oosterhoutse en Teteringse burgers willen niet meer met loze beloften gefopt worden. Ook willen zij een duidelijk standpunt van de politieke partijen vóór de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart”, aldus initiatiefnemer Dre Pols. “De burger heeft recht op duidelijkheid van de politiek.

”Stichting Actiegroep Oosterhoutseweg stelt een duidelijke eis: éérst harde afspraken over goede oplossingen, vóórdat er verder gebouwd wordt. Dit is een standpunt dat overigens de Raad van State in 2005 ook al deelde.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.