Carnaval 2022 naar het Pinksterweekend

‘Als carnaval in je hart zit, dan maak je er altijd wat van’, het waren de woorden van Zijne Ontzettend Hoogheid Prins Mienus XIV op de dag dat hij het carnavalsseizoen 2021-2022 feestelijk zou openen. Het werd een dag die anders liep dan gepland doordat de grillen van de pandemie er wederom voor zorgden dat we ons geliefde feest en mooie tradities anders vorm moesten geven dan we as vanouds gewend waren.

Nadat eind december OCS De Smulnarren de eerste beslissingen heeft moeten nemen over de geplande voorfeesten in januari, is er de afgelopen weken uitvoerig overleg gevoerd met Gemeente Oosterhout, leuttempels, wagenbouwers, verenigingen en collega’s in de kerkdorpen. Naar aanleiding van deze gesprekken heeft OCS De Smulnarren de beslissing genomen om alle officiële door de OCS georganiseerde activiteiten omtrent carnaval 2022 af te gelasten.

‘De persconferentie van 14 januari haalt wat druk van de ketel, maar biedt ons onvoldoende ruimte en perspectief om een evenement te organiseren waar naar verwachting duizenden mensen op af gaan komen. Volgens de huidige normen krijgt men daar geen vergunning voor, ook niet in februari’, aldus Voorzitter Jaonus van ut Bosch tot d’n Warande.

Pinksterweekend
OCS De Smulnarren werkt -in samenspraak met betrokken partijen- aan een carnavalesk alternatief gedurende het Pinksterweekend van 4- tot en met 6 juni. In het programma, dat de komende tijd meer vorm zal krijgen, zullen enkele tradities, welke as vanouds gedurende de carnavalsdagen plaatsvinden, in een aangepaste vorm terugkomen. Als de dan geldende maatregelen het toelaten, zal de Grote Optocht hier tevens onderdeel van uitmaken.

Hybride carnaval
Gedurende 26 februari tot en met 1 maart zal het dus wederom aankomen op de creativiteit, vindingrijkheid en saamhorigheid van Kaaiendonk. Vorig jaar hebben we al kunnen zien dat alle Smulnarren daar ontzettend goed in zijn. OCS De Smulnarren wil dit graag ondersteunen. Ze roepen heel Kaaiendonk dan ook op om jouw rood-groene bloed te laten stromen en saome opzoek te gaan naar ‘hybride’ alternatieven waarbij we ons feest en onze tradities, dan wel digitaal of fysiek (afhankelijk van de dan geldende maatregelen), ook in deze tijd kunnen vieren.
Heb je een initiatief en heb je ondersteuning nodig van de OCS? Stuur een bericht naar info@smulnarren.nl, dan kijken ze saome hoe ze je kunnen helpen.

Via de social media kanalen van OCS De Smulnarren en de ORTS /KRTS houden ze je verder op de hoogte.
Want onthoud; Wat er ook gebeuren zal, we vieren altijd carnaval!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.