Vastwel

VASTWEL

VASTWEL wil jaarlijks in de traditionele vastenperiode, van Carnaval tot Pasen, zowel jong als oud inspireren om gedurende deze veertig dagen (letterlijk een quarantaine), ieder op de eigen manier hiermee aan de slag te gaan. Niet op een belerende maar inspirerende en motiverende, manier..

Dit jaar is het thema van Macht & Mededogen: passend in deze periode waarin we nu leven en we met onze neus op de feiten worden gedrukt. VASTWEL organiseert, nu voor het vierde jaar, een veelheid aan activiteiten binnen verschillende (kunst)disciplines. Men is druk bezig met de voorbereioden activiteiten, bijv rondom een Fotoexpositie in de kloosterdreef, 40 dagen een uitzending op ORTS en een bijzondere expositie gedurende een aantal weken in de Sint Jan. Op korte termijn staat het hele programma op de website. De opening is op woensdag 23 februari a.s. om 19.30 uur in het Mgr Frencken met een openbare bijeenkomst, waar het thema Macht & Mededogen wordt geïntroduceerd door de verhalen van inspirerende sprekers, waaronder Paul Depla (burgemeester van Breda ), Geert Kollau (kunstenaar), Malou Pheninckx (olympisch hockeykampioen en arts in opleiding) en Cindy Kremers (docent levensbeschouwelijke vorming). Robin van der Helm de gastheer van deze avond. De toegang is gratis.
VASTWEL is een van de initiatieven van het Leer- en inspiratiehuis van het Sint Catharinadal.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.