Bericht van burgemeester Mark Buijs

Beste Oosterhouters, volle bak liefde 

Dat is de naam van onze nieuwe campagne die we afgelopen zaterdag zijn gestart.

De afgelopen week kende een behoorlijk drukke agenda met vooral onderwerpen als openbare orde en veiligheid. Overleggen met de collega’s uit het district in de districtelijke driehoek of met alle collega’s in de regio bij het algemeen bestuur van de veiligheidsregio. Iedere keer hoopten we nog net wat meer informatie te krijgen over Carnaval, want dat houdt ons en vooral onze gemeenschappen enorm bezig. Gedurende de week bleek dat er gelukkig echt wel veel meer mogelijk wordt, maar wat precies weet ik op het moment van schrijven nog niet. Laten we er het beste van hopen.

Onze nieuwe campagne gaat vooral over het steeds meer open gaan van de samenleving. En ik hoop over niet al te lange tijd voor iedereen. Wat zou het mooi zijn als we na verloop van tijd allemaal ook zonder check weer overal kunnen deelnemen. Maar dat zal met carnaval waarschijnlijk nog niet zo kunnen zijn. Duidelijk is dat we de afgelopen twee jaar allemaal een beetje met de rem op hebben geleefd. We hebben allemaal wel iets of iemand gemist: sporten, borrelen met vrienden de kleinkinderen op visite, verjaardagen, romantisch uit eten, carnaval vieren, daten, een onbezorgde vakantie, met zijn allen in de klas; niets was meer vanzelfsprekend. Laten we daarom het nu, nu de samenleving weer steeds meer open gaat, zeker met elkaar vieren.

Zaterdagmorgen liep ik met Christel door een zonovergoten centrum van Oosterhout. Het was er gezellig druk en de sfeer was heel goed. Toen passeerden we de kruising van de Arendstraat, Kerkstraat en Keiweg en precies bij Brasserie Salute was een prachtige insta-wall ingericht en daar stond ook een van onze elektrische bezorgbakfietsen. Het was er druk en iedereen was uitgelaten. Men kon er namelijk met geliefde, familie of vrienden op de foto. Casper van Aggelen was aanwezig om de tortelduifjes op de gevoelige digitale plaat vast te leggen. Men kon ook een corona-liefdesverhaal achterlaten in het kader van Valentijnsdag. Verschillende mensen die op de foto gingen worden ook nog vereeuwigd op posters, die in de stad komen te hangen onder de noemer “en nu weer volle bak liefde”. Om op die manier nog meer positiviteit te verspreiden.

Vroeger was ik niet zo van Valentijnsdag. Ik vond het een beetje een feest dat om economische reden uit Amerika naar ons was overgewaaid. Maar toen ik daar stond met Christel en al die mensen daar zag lachen en kletsen bedacht ik me dat dat helemaal niet uitmaakt als dat wat ik zag het effect is. Christel en ik konden het ook niet laten toch maar even op de foto te gaan en daarmee ook elkaar de liefde te verklaren. Koop maar een mooi cadeautje voor elkaar als het kan. Dat is niet alleen goed voor de positiviteit, onze ondernemers maar zeker ook voor de relatie met je eigen Valentijn.

Oosterhout meer voor elkaar!

Mark Buijs
Burgemeester van Oosterhout

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.