Deel gemeentehuis en Amphiagebouw ingezet voor 180 vluchtelingen uit Oekraïne

De gemeente Oosterhout wil 180 vluchtelingen uit Oekraïne opvangen in een vleugel van het Gemeentehuis en op enkele etages van het Amphiagebouw aan de Pasteurlaan. Het gaat vooralsnog om xxx vluchtelingen. Dat vertelde burgemeester Mark Buijs aan ORTS-presentator Ad Evers in het ORTS-programma Oosterhout Vandaag van 8 maart.

De burgemeester spreekt over een vreselijke oorlog waarbij van onderdrukking sprake is op een plek die niet heel ver bij ons vandaag is. Mark Buijs hoopt dat Nederland niet in het geweld betrokken wordt. Ad Evers legde de burgemeester de vraag voor of, net als omliggende gemeenten, ook Oosterhout gaat helpen met huisvesting.
De burgemeester gaf aan dat de veiligheidsregio in eerste instantie 2.000 vluchtelingen moet opvangen, waarvan de Baroniegemeenten er snel 716 moet opvangen. Oosterhout zou daarvoor nu 105 plaatsen beschikbaar moeten stellen.

Mark Buijs schetste welke concrete locaties hiervoor nu in beeld zijn.

Het bestuur van het Amphiaziekenhuis heeft aangeboden voor 50 vluchtelingen plaats te bieden in het Amphiagebouw aan de Pasteurlaan. Mark Buijs hiervoor zeer dankbaar.

In het Oosterhoutse stadhuis wordt een gedeelte vrijgemaakt voor opvang van 70 vluchtelingen (in het zogenoemde E blok). De sanitaire voorzieningen zijn deels beschikbaar en voor douches worden aanvullende voorzieningen aangebracht.
Binnen de komende twee weken zijn deze plaatsen beschikbaar te maken

WAVA-MidZuid kan 40 vluchtelingen huisvesten in hun gebouwen in Ooosterhout aan het Wilhelminakanaal.
De gemeenschap van Chemin Neuf in de voormalige Paulusabdij wil 10 Oekraine vluchtelingen opvangen.

In het voormalige Lievenshove zijn 4 kamers beschikbaar voor vluchtelingen.

Totaal kan Oosterhout op korte termijn 180 vluchtelingen huisvesten, meer dan de 105 mensen waarvoor Oosterhout een bijdrage is gevraagd vanuit de Veiligheidregio.

Oosterhout wil ongeveer 180 mensen de komende twee weken al opvangen.
Burgemeester Buijs bedankt alle burgers, instellingen en bedrijven bedanken voor het aanmelden van verblijfsmogelijkheden in Oosterhout en voor het bijeen brengen van spullen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.