“Als ik mocht kiezen”…………Foto expositie van VASTWEL in de Kloosterdreef

Komende week zijn de gemeenteraadverkiezingen. Op de Kloosterdreef hangen portretten en teksten van Oosterhoutse politieke bestuurders, ambtenaren, potentiele en voormalige gemeenteraadsleden. Zij zetten zich in voor een ander, nemen beslissingen en zijn van betekenis voor Oosterhout. Hoe gaan zij om met macht, is er voldoende ruimte voor mededogen?

VASTWEL heeft ze gevraagd in een handgeschreven brief, die ook in de Kloosterdreef te zien, hun visie op het thema Macht & Mededogen te vertellen. De foto’s zijn gemaakt op de Toneelzolder van het Oelbert gymnasium. Deze Toneelzolder symboliseert het grote publiek, de inwoners van de stad Oosterhout in alle vormen en maten, kleuren en geuren. Maar je zou deze plek ook kunnen zien als de verschillende rollen die een politicus of ambtenaar speelt als hij een stad moet besturen of als je het volk moet vertegenwoordigen. De geportretteerde bepaalde zelf de keuze van de plaats, de houding, de kleding eventueel een accessoire of een voorwerp van de toneelzolder. Onze burgemeester, Mark Buijs, koos voor een harnas. De foto’s zijn gemaakt door Hans Keur en de productie van deze foto expositie was in handen van Miranda van Bragt.

VASTWEL is een van de initiatieven van het Leer- en Inspiratiehuis van het Sint Catharinadal

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.