Opvang Oekraïense vluchtelingen gestart in Amphia Oosterhout 

Vanaf vandaag vrijdag is de opvang van Oekraïense in het Amphia Ziekenhuis aan de Pasteurlaan in Oosterhout gestart. De gemeente Oosterhout en haar inwoners willen graag een steentje bijdragen aan de opvang van Oekraïense vluchtelingen. Eén van de locaties waar de gemeente Oosterhout vluchtelingen uit Oekraïne gaat opvangen, is het Amphia ziekenhuis aan de Pasteurlaan.

Burgemeester Mark Buijs: “We zijn blij dat we nu als gemeente Oosterhout samen met het Amphia ziekenhuis deze Oekraïense vluchtelingen een veilige plek kunnen bieden waar ze tijdelijk kunnen wonen.”

Van leegstaande verdiepingen naar opvang
Vandaag zijn er 3 Oekraïense gezinnen aangekomen in Oosterhout vanuit crisisopvang in Breda en Tilburg. In het Amphia ziekenhuis stonden twee verdiepingen leeg. Inmiddels zijn deze ruimtes door de gemeente en Amphia gebruiksklaar gemaakt en ingericht om 50 vluchtelingen op te vangen. De opvanglocatie is nu officieel in gebruik genomen.

Medische hulp, rust en privacy
In de opvanglocatie in het Amphia ziekenhuis krijgen de Oekraïense vluchtelingen onderdak, eten en drinken. Medische hulp is beschikbaar via huisartsengroep Zorroo. De vluchtelingen uit Oekraïne hebben behoefte aan een rustige plek waar ze kunnen bijkomen van de vreselijke dingen die ze hebben gezien en meegemaakt. In het Amphia ziekenhuis kunnen ze langere tijd verblijven en hebben ze de privacy van een eigen kamer per gezin. Er zijn goede gemeenschappelijke faciliteiten zoals een gezamenlijke woonkamer en douches aanwezig. Voorlopig zijn er veldbedden, maar verdere inrichting met extra meubels volgt nog.

Aankomst in Oosterhout
Bij aankomst zullen de Oekraïense vluchtelingen opgevangen en begeleid worden door medewerkers van de gemeente. Ook zijn er vrijwilligers van het Rode Kruis aanwezig deze week. De Oekraïense vluchtelingen in deze opvanglocatie maken gebruik van dezelfde ingang als de bezoekers van het Amphia ziekenhuis. In de avond en nachtelijke uren zijn er beveiligers aanwezig om alles in goede banen te leiden.

Als u wilt helpen

Wij vragen u vriendelijk om geen spullen naar de opvanglocatie te brengen. U kunt wel op andere manieren helpen. Ready2Help zoekt bijvoorbeeld nog vrijwilligers die willen meehelpen met het verder inrichten van de opvanglocaties in Oosterhout. Ook als u een praatje wilt maken met de Oekraïense vluchtelingen, is uw hulp van harte welkom. Aanmelden als vrijwilliger om te helpen in Oosterhout kan via https://ready2help.rodekruis.nl/. Zij coördineren voor de gemeente Oosterhout de inzet van vrijwilligers. Meer informatie over andere manieren waarop u kunt helpen, vindt u op de gemeentelijke website: http://oosterhout.nl/oekraine.

Als u vragen heeft
Voor vragen over de opvanglocatie in het Amphia ziekenhuis kunt u contact opnemen met de gemeente door een e-mail te sturen naar hulp-oekraïne@oosterhout.nl.

Oosterhout Pasteurlaan Amphia ziekenhuis

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.