Honderdste publieke laadpaal in Oosterhout

Op 17 maart om 13:00u werd in Oosterhout de honderdste publieke laadpaal geplaatst. “Een unieke mijlpaal voor zowel Oosterhout als de regio” aldus wethouder Marcel Willemsen. Want na de grote steden als Breda, Den Bosch, Eindhoven en Tilburg is Oosterhout de eerste gemeente in de provincies Noord-Brabant en Limburg waar honderd of meer publieke laadpalen te vinden zijn.

Toekomstvisie

In 2030 staat de gemeente Oosterhout stevig op de kaart. Dat is de toekomstvisie. Duurzaamheid staat hierbij hoog op de agenda. Bij de verduurzaming van Oosterhout hoort ook duurzame mobiliteit. Steeds meer mensen rijden al elektrisch en maken gebruik van een openbare laadpaal voor het opladen van hun elektrische auto. Gemeente Oosterhout juicht het gebruik van elektrische auto’s dan ook toe. Elektrisch rijden heeft namelijk de toekomst.

Succes

Om duurzame mobiliteit en elektrisch rijden te stimuleren, heeft gemeente Oosterhout de afgelopen jaren vol ingezet op het plaatsen van laadpalen, met als mijlpaal de honderdste laadpaal ter hoogte van Guido Gezellelaan 2. Wethouder Marcel Willemsen: “Zeven jaar geleden startten we met een pilot van slechts zes laadpalen. Destijds werd namelijk niet verwacht dat het zo’n vaart zou lopen. Maar zo’n twee jaar geleden zagen we dat de plaatsing van laadpalen ineens een enorme boost kreeg. Dat is natuurlijk mooi voor Oosterhout en goed voor ons allemaal, want minder CO2-uitstoot is ons streven. We kunnen wel stellen dat de pilot inmiddels uitgegroeid is tot een succesverhaal. We zijn dan ook erg trots dat we dit als gemeente Oosterhout bereikt hebben.”

Stimulans

Tot en met 2024 worden in Oosterhout nog ten minste tweehonderd publieke laadpalen geplaatst. Hiermee hoopt de gemeente het gebruik van elektrische auto’s nog verder te stimuleren. Het stimuleren van elektrisch rijden doet de gemeente Oosterhout ook met het aanbieden van de kabelgoot. Hierdoor kunnen mensen zonder eigen oprit toch gebruikmaken van stroom uit de eigen zonnepanelen om de auto te laden. Voor meer informatie zie: https://www.oosterhout.nl/inwoners/duurzaamheid/laadpalen-voor-elektrische-autos  ZIE OOK FILM

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.