Oosterhout ziet af van MidZuid locatie voor opvang vluchtelingen

De gemeente Oosterhout heeft besloten om af te zien van MidZuid als opvanglocatie. De gemeente heeft de mogelijkheden van deze locatie bekeken maar er bleken teveel bezwaren te zijn om hier passende opvang te bieden.

Enthousiasme medewerkers MidZuid hartverwarmend
Burgemeester Mark Buijs: “Wij zijn dankbaar voor het aanbod van MidZuid om delen van hun kantoor te gebruiken als opvanglocatie. Het enthousiasme dat aanwezig was bij de medewerkers van MidZuid om ons te helpen is hartverwarmend. Ze hebben er alles aan gedaan om met ons mee te denken. De gemeente heeft goed gekeken naar de mogelijkheden om de locatie geschikt te maken voor de opvang van vluchtelingen. Helaas concluderen wij dat deze locatie en omgeving hier minder geschikt voor is, waardoor we er van af zien. Desalniettemin wil ik MidZuid enorm bedanken voor hun aanbod en inzet.”

Belang van goede opvang staat bovenaan

“Wij vinden het jammer dat dit besluit genomen is, maar zien absoluut het belang van goede opvang voor de mensen uit Oekraïne,” zo stelt Jos Rooijmans, directeur van MidZuid. “Na alles wat deze mensen hebben meegemaakt, staat een comfortabele huisvesting natuurlijk op nummer 1. Ik heb aan de organisatie gemerkt dat er ontzettend veel positieve energie zat om de vluchtelingen een fijne plek te bieden bij ons. Met deze energie starten we daarom binnenkort een actie om de vluchtelingen namens MidZuid te helpen.”

Minder geschikt voor langdurige opvang
Door positieve ervaringen uit het verleden, waarbij MidZuid en de gemeente in 2015 in korte tijd samen noodopvang voor jonge asielzoekers realiseerden, was er veel enthousiasme om ook nu de samenwerking aan te gaan. Deze noodopvang duurde toen een week. Nu zal de opvang van vluchtelingen echter langere tijd gaan duren. Door de ligging van MidZuid op een industrieterrein is het minder geschikt als opvanglocatie.

Gemeente voldoet aan regionale taakstelling
Ondanks dat er geen gebruik wordt gemaakt van MidZuid als opvanglocatie, voldoet de gemeente Oosterhout aan de taakstelling. Uiteindelijk zullen er in Oosterhout aanzienlijk meer opvangplekken beschikbaar zijn dan waar de Veiligheidsregio om gevraagd heeft.   

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.