De Risk Factory Geertruidenberg open

Wat zeg je als je 112 belt? Wat kun je tegen pesten doen? Hoe kun jij een steentje bijdragen aan een beter klimaat? De Risk Factory in de Dongecentrale werd op 13 april 2022 feestelijk geopend. Daar leren kinderen in de leeftijd van 10 tot 12 jaar over veiligheid en risico’s door zelf te doen en te ervaren.

Vijf kinderen gaven het startsein. De banner aan de buitengevel met daarop de logo’s van scholen in West Brabant werd naar beneden getrokken. Door een spectaculaire afdaling vanaf het dak onthulden vloggers Rick en Richard van politie en brandweer de banner van de Risk Factory.

Kinderburgemeester Max Gommers vertelde samen met vier leeftijdgenootjes wat er te beleven valt. “Het is heel belangrijk dat je weet wat je moet doen als je te maken krijgt met gevaar”.

Jolanda Trijselaar – directeur Veiligheidsregio, Annette de Ruiter- Bestuurder bij Stichting Nutsscholen Breda en burgemeester Miranda de Vries van Etten-Leur spraken uit dat er in samenwerking met verschillende partners zoals de GGD, politie, brandweer, het waterschap Brabantse Delta, de RAV en de provincie Noord-Brabant na hard werken een mooie mijlpaal is bereikt. De Risk Factory staat klaar om zo’n 36.000 basisschoolleerlingen uit groep 7 en 8 te ontvangen. Want, zoals de burgemeester het zei: “als iemand je iets vertelt, vergeet je het vaak, maar als je het ervaart, maak je het je eigen.”

Het is slechts twee jaar geleden dat de overeenkomst met BOEi werd getekend. Hoe geven we zo’n rijksmonument weer betekenis? Niks mooier dan het vinden van een huurder met een maatschappelijk belang. Zo krijgt de oude energiecentrale weer nieuwe energie! Woorden die gisteren door de directeur van BOEi – Arno Boon werden uitgesproken.  

De scenario’s in de Risk Factory gaan onder meer over brand­gevaar, cybercrime, verkeers­veiligheid, pestgedrag en groepsdruk, contact met hulpdiensten, waterveiligheid en hygiëne.

Kijk voor meer informatie op de website: www.riskfactorymwb.nl

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.