Gouden gemeentespeld voor Fred Jansen

Fred Jansen neemt afscheid van het bestuur van de Stichting Ludens, waarvan hij een van de oprichters was. Jansen was ook op tal van andere manieren actief in onze gemeente. Vanwege het totaal aan verdiensten voor Oosterhout heeft burgemeester Mark Buijs hem woensdag 20 april de gouden gemeentespeld opgespeld.

Fred Jansen was in 2006 medeoprichter van de Stichting Ludens en is sindsdien als secretaris van het bestuur een zeer actief lid geweest. De Stichting Ludens is na de restauratie van de Basiliek en het Maarschalkerweerdorgel opgericht om ervoor te zorgen dat het monumentale orgel ook buiten de erediensten regelmatig voor het muziekminnend publiek te horen is. Dit heeft in de loop der jaren geresulteerd in talloze concerten en evenementen. Als secretaris heeft Fred Jansen zich altijd belangeloos met kennis, deskundigheid en gedrevenheid ingezet bij het opzetten, organiseren en goed laten uitvoeren daarvan. Ook verleende hij talloze hand- en spandiensten in de voorbereiding van, tijdens en na de concerten.

Ook op tal van andere terreinen is Fred Jansen vele jaren actief geweest in onze gemeente. Zo was hij bestuurslid binnen schoolbesturen, de ouderenbond, tennisvereniging Strijdo en diverse serviceclubs. Hij was daarnaast vele jaren actief als bestuurder en adviseur van de Rechtswinkel. Tenslotte heeft hij zich tijdens zijn werkzaamheden als notaris ingezet voor vele stichtingen en verenigingen in Oosterhout, met name door het belangeloos opstellen en passeren van oprichtingsakten, het geven van adviezen en verdere notariële werkzaamheden.

Met deze activiteiten heeft Fred Jansen zich zeer verdienstelijk gemaakt voor de Oosterhoutse samenleving. Het gemeentebestuur is hem daar dankbaar voor en wil die dank en waardering graag onderstrepen. Kijkend naar de duur en intensiteit van zijn activiteiten voor Oosterhout heeft het college besloten om aan Fred Jansen de gouden gemeentespeld toe te kennen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.