Carnaval meej Pinksteren – Programma bekend

Op 4, 5 en 6 juni 2022 is het Carnaval meej Pinksteren in Kaaiendonk. Saome as Vanouds drie dagen leut op en rondom de Markt van Oosterhout. Ook verteld de OCS (Oosterhoutse Carnavalsstichting) dat er op vrijdagavond 3 juni een exclusieve 18- party zal worden georganiseerd voor de jeugd van Kaaiendonk. Daarnaast worden enkele tradities zoals de Carnavalsviering in de St. Jan, de Boerenbruiloft, de Kinderkopkesoptocht en natuurlijk de Kaaiendonkse Grote Optocht eindelijk weer in al hun pracht gevierd.

Tijd voor een traan is er ook, want op maandagavond 6 juni nemen we afscheid van onze geliefde Ontzettend Hoogheid Prins Mienus XIV van Kaaiendonk.

Vrijdagavond 3 juni
Op vrijdagavond 3 juni trappen ze af met KAAIkapot, een feest met goede artiesten en heerlijke beats. De avond is speciaal voor jongeren tot 18 jaar en dat betekent dat de avond alcoholvrij is. KAAIkapot vindt plaats op de binnenplaats van La Cantina, de avond is toegankelijk op vertoon van een ticket. Meer informatie over de artiesten en kaartverkoop wordt binnenkort gedeeld via de social media van KAAIkapot.

Zaterdag 4 juni
Traditiegetrouw trappen ze de carnavalsdagen af met de Carnavalsviering in de St. Jan basiliek. De viering begint om 13:00 uur. Na afloop van de viering zijn alle Smulnarren welkom op de Markt van Kaaiendonk waar de officiële Opening van Carnaval meej Pinksteren door Zijne Ontzettend Hoogheid Prins Mienus XIV om 15:11 uur zal plaatsvinden. Ook wordt de Grootste Kaai 2022 tijdens de opening benoemd. Aansluitend spelen er verschillende kapellen op de Markt tijdens de Kaaiendonkse carrousel. De middag wordt afgesloten door een spetterende act. Wie dit zijn, dat blijft nog heel even een verrassing.

Zondag 5 juni
Ein-de-lijk is het zover, om 13:11 uur trekt de Kaaiendonkse Grote Optocht weer door de straten van Kaaiendonk. De Grote Optocht volgt de traditionele route; vanaf de Heuvel via de Arendstraat, Kerkstraat, Markt, Leijsenhoek, Sint Vincentiusstraat, Zandheuvel, Kloosterstraat en Keiweg naar het Schapendries. Om 20:00 uur is de Prijsuitreiking op de Markt. Wil je meelopen met de Optocht, dat kan!Inschrijven voor de optocht is mogelijk via de website van OCS De Smulnarren: www.smulnarren.nl.

Maandag 6 juni
Snotnarren en Snotnarrinnen opgelet; dit is jullie dag! Versier je fiets, skelter, of knutsel saome met jouw papa(‘s) en/of mama(‘s) een klein wagentje, pak of kostuum en loop gezellig met je klas, straat of clubje mee, want om 14:30 uur mogen jullie met de Kinderkopkesoptocht de Kaaiendonkse straten rood en groen kleuren. De Kinderkopkesoptocht loopt vanaf de Heuvel, via de Arendstraat, Kerkstraat en Markt naar de Klappeijstraat. Tijdens de optocht worden de Snotnarren vergezeld door het Boerenbruidspaar. In februari in onder(t)rouw gegaan, zal het paar tijdens de Boerenbruiloft om 16:11 uur op de Markt in de onecht worden verbonden. En na een zinderend bruiloftsfeest zullen alle Smulnarren zich dan toch op moeten maken voor het Afscheid van onze Prins Mienus XIV van Kaaiendonk. Om 19:00 uur komen alle Smulnarren op de Markt saome om voor de allerlaatste keer Zijne Ontzettend Hoogheid Prins Mienus XIV hun aller, allermooiste glimlach te presenteren.

1 Comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.