Start werkzaamheden Arendsplein uitgesteld

Via dit bericht wil de gemeente alle omwonenden van het Arendsplein opnieuw informeren over de planning van de werkzaamheden. Ze starten namelijk later met de werkzaamheden voor het bouwrijp maken dan oorspronkelijk gemeld. Ze gaan dieper in op het effect van de bouw op de directe omgeving. Hierbij ook het laatste ontwerp voor de appartementen ter plaatse van de westvleugel Arendshof II.

Werkzaamheden bouwrijp makenIn week 19 (vanaf 9 mei) wordt gestart met voorbereidende werkzaamheden die nodig zijn voor de bouw van de nieuwe appartementencomplexen. Deze werkzaamheden zijn o.a. het verwijderen van riolering en het (ver)leggen van kabels en leidingen. Ook wordt er een bouwstraat gemaakt.
Naar verwachting zullen de werkzaamheden worden afgerond aan het einde van week 31 (week van 1 augustus).VerkeersomleidingVanaf week 19 (week van 9 mei) komt er een verkeersomleiding op het Arendsplein.

Auto
Met de auto kunt u vanaf de Gasstraat niet meer direct naar de Kegelstraat en Prins Frederikstraat rijden. De oude doorsteek bij de Willemstraat komt tijdelijk terug om het gebied bereikbaar te houden. U kunt via de Gasstraat over het parkeerterrein de Willemstraat oprijden richting de Kegelstraat/Rulstraat/Van Liedekerkestraat.

Voetgangers en fietsers
Als de voorbereidende bouwwerkzaamheden zijn afgerond (week 31) kunnen voetgangers vanaf de Gasstraat naar de Prins Frederikstraat lopen via een doorgang langs Arendshof II. Fietsers moeten hier wel afstappen. De ingangen van Arendshof II aan deze route zijn dicht.In de periode van week 19 tot week 31 is deze verbinding er niet. Voetgangers en fietsers kunnen gebruikmaken van de doorsteek met de Willemstraat om richting de Prins Frederikstraat te komen.

Vrachtverkeer
Vrachtverkeer kan rijden via de Gasstraat richting de bevoorradingsstraat (Expeditiestraat) tussen Arendshof I en Arendshof II.

Sloop- en bouwwerkzaamheden
In het schema hieronder kunt u zien wat de verdere planning is voor de sloop en bouwwerkzaamheden op het Arendsplein. Als de bouw van de gebouwen is afgerond wordt het openbaar gebied opnieuw ingericht. Onderstaande planning geeft een verwachting wanneer de werkzaamheden plaatsvinden. Hierbij zijn onverwachte factoren zoals het weer of vertraging bij derde partijen niet meegenomen.

2022
Dit jaar is gestart met de werkzaamheden voor de herontwikkeling van het Arendsplein. Er zijn en worden de komende tijd bouw voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd. Halverwege dit jaar wordt gestart met de sloop van het Rabobank gebouw. De sloop van het ABN-AMRO gebouw volgt hierop. Als de sloop is afgerond, zal eind dit jaar de bouw van de appartementen starten.

2023
De bouw van de appartementen ter plaatse van de Rabobank en ABN-AMRO locatie gaat verder. In het begin van 2023 zal ook de westvleugel van Arendshof II worden gesloopt, waarna halverwege 2023 de start van de bouw van de appartementen wordt verwacht.

2024
In 2024 zullen de gebouwen worden opgeleverd. In het eerste kwartaal van 2024 wordt de oplevering van de appartementen ter plaatse van de ABN-AMRO verwacht. In het derde kwartaal die van de locatie van Rabobank en in het laatste kwartaal van ter plaatse van de Westvleugel Arendshof II. Na de oplevering kan worden gestart met het woonrijp maken van het openbaar gebied.

2025
De verwachting is dat de herinrichting van het openbaar gebied halverwege 2025 gereed is.

Effecten voor bestaande bebouwing
Na de eerste nieuwsbrief ontving de gemeente vragen over het effect van de bouw op de bestaande woningen.

De gemeente gaat samen met de bouwende partijen een nulmeting uitvoeren. Een nulmeting houdt in dat voor dat de werkzaamheden beginnen er wordt gekeken wat de situatie is van de openbare weg en de woningen. De nulmeting zal in de directe omgeving van het Arendsplein worden uitgevoerd. Uiteraard gebeurt dit bij uw woning alleen als u hier toestemming voor geeft. U zult hiervoor worden benaderd door de partij die nulmeting namens de gemeente en bouwende partijen gaat uitvoeren.

Voor de bouw van de appartementen wordt geboord in de grond. Er zal niet worden geheid.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.