Op zoek naar ideeën om de gezondheid te verbeteren

Inwoners weten zelf heel goed wat zij belangrijk vinden in hun leven. Gezondheid is vaak één van die dingen. Werken aan een goede gezondheid levert je veel op, zoals zelfvertrouwen, fitheid, energie en sociale contacten. Inwoners die hun eigen goede ideeën willen uitvoeren om de gezondheid van andere Oosterhouters te verbeteren kunnen hiervoor een bijdrage van de gemeente Oosterhout krijgen. Zij kunnen het idee dat zij zelf willen uitvoeren plaatsen op ideeënplatform doemee.oosterhout.nl.

Wethouder Clèmens Piena: ‘Sommige gezondheidsproblemen overkomen je in het leven. Gelukkig kunnen we ook veel doen om gezondheidsproblemen te voorkomen, zowel lichamelijk als geestelijk. Samen met partners werken we hieraan, maar ook inwoners hebben goede ideeën. Daar zijn we naar op zoek. Via het ideeënplatform kunnen initiatiefnemers andere inwoners betrekken en aan de slag met hun idee. Als gemeente ondersteunen we als dat nodig is met kennis en een bijdrage van maximaal € 2.500,- per idee.’

Eerdere initiatieven

De Oosterhoutse Lynn van Gils kwam vorig jaar op het idee om een zonnebrandpaal op de Markt te zetten. Zo wilde zij mensen op een leuke manier bewust maken van de risico’s van UV-straling en de bescherming hiertegen. Deze zonnebrandpalen komen dit jaar terug op meer plekken in Oosterhout.

Andere inwoners namen bijvoorbeeld in de Vlindervallei en Dorst het initiatief voor een Kwiekroute. Dit is een wandelroute door de wijk. Onderweg kom je op speciale stoeptegels oefeningen tegen die jong en oud ter plekke kunnen doen.

Meer voor elkaar

De gemeente ondersteunt de initiatieven vanuit het lokaal preventieakkoord. Samen met partners en inwoners probeert de gemeente gezondheidsproblemen zoveel mogelijk te voorkomen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.