Bunta Beats Floralia moet wijk verbinden

Bunta Beats: een wereldfeest voor jong en oud

Oosterhout wordt weer wakker. “Na twee jaar corona kunnen we weer knallen op Floraliapark.” zegt eigenaar Mark Graveleyn. “Er zijn weer volle bak activiteiten en evenementen mogelijk in onze mooie tuin.” Dat maakt ook weer ruimte voor Bunta Beats. Een wereldfeest voor jong en oud. Waar heel Oosterhout kan genieten van muziek, dans, hapjes en leuke activiteiten.

Initiatiefnemer van dit event is h19 Centrum voor de kunsten. Avans studenten van de opleiding Social Work werken samen met onze Oosterhoutse organisatie voor kunst- en cultuureducatie & -participatie. Omdat kunst je helpt om je eigen talent en de wereld om je heen te ontdekken brengen we een festival. Een feest voor iedereen!

De studenten willen na onderzoek te hebben gedaan in de wijk de sociale cohesie bevorderen. “Mensen willen hun buren leren kennen, leuke dingen doen en het ‘samen gevoel’ beleven.” aldus student Raven Flos. Zo komen de wensen van de wijk én de missie van h19 prachtig samen. En laat dat nou ook precies een missie zijn van het sociaal werk: mensen in verbinding brengen.

Op zondag 19 juni 2022 is iedereen van harte welkom op Bunta Beats. Het evenement vindt plaats op Floraliapark aan de Beneluxweg in Oosterhout van 12.00-17.00 uur. De entree is gratis en tegen betaling zijn er drankjes en hapjes verkrijgbaar in de tuin.

Floraliapark wordt al jaren door een enthousiaste groep vrijwilligers onderhouden. Want dat ging natuurlijk gewoon door tijdens de pandemie. En al die tijd waren ook studenten Social Work actief in hun leergemeenschap. Een praktijkstage waarin social workers van de toekomst werken aan sociale vraagstukken. Floraliapark is al weer vier jaar een partner in het opleiden van studenten.

Zo’n evenement organiseren vraagt veel kennis van de wijk, projectmanagement en energie. De studenten ontdekken hoe ze effectief kunnen samenwerken en duurzame relaties kunnen aangaan. “Het is fantastisch dat h19 dat avontuur samen met ons aangaat!” aldus docent Eva Verwijmeren.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.