NL-Alert testbericht week later

Ruim 8 op de 10 Brabantse ontvangers vinden NL-Alert testbericht belangrijkMaandag 13 juni rond 12.00 uur verzendt de overheid opnieuw het NL-Alert testbericht. Dit is een week later dan normaal, omdat het de eerste maandag van juni Tweede Pinksterdag is.
Met het NL-Alert testbericht, dat je op je mobiele telefoon ontvangt, ervaar je hoe het is om een NL-Alert bij een noodsituatie te ontvangen. Ruim 8 op de 10 Brabanders die het afgelopen jaar een NL-Alert testbericht hebben ontvangen vinden het belangrijk dat de overheid ieder half jaar zo’n bericht verzendt. Dit blijkt uit een onderzoek dat in opdracht van het ministerie van Justitie en Veiligheid is uitgevoerd.

Op de eerste maandagen in juni en december verzendt de overheid rond 12.00 uur een NL-Alert testbericht. In het bericht wordt uitgelegd dat het om een testbericht gaat. Het testbericht ziet er zo uit:“NL-Alert 13-06-2022 12:00: TESTBERICHT. De overheid waarschuwt je tijdens noodsituaties via NL-Alert. Je leest dan wat je moet doen en waar je meer informatie kan vinden.
Kijk op MailPlus Server has detected a possible fraud attempt from “manage.pressmailings.com” claiming to be www.nl-alert.nl *** TEST MESSAGE Netherlands Government Public Warning System. No action required. More information: MailPlus Server has detected a possible fraud attempt from “manage.pressmailings.com” claiming to be www.nl-alert.nl/english

Let wel op, het NL-Alert kan hard klinken als je oordopjes of een koptelefoon gebruikt

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.