GroenLinks Oosterhout gaat voor duo-fractievoorzitters

De gemeenteraadsfractie van GroenLinks heeft 2 nieuwe fractievoorzitters gekozen. Zij volgen op 14 juni Willem-Jan van der Zanden op, mits hij wordt benoemd tot wethouder. De keuze is gevallen op Jacqueline Kuhlmann en Uhro van der Pluijm. De fractie kiest hiermee voor een combinatie van ervaring en nieuw talent.
GroenLinks maakt met een duo-fractievoorzitterschap een vernieuwende keuze. De fractie staat aan het begin van een nieuwe fase. Voor het eerst in 20 jaar maakt zij deel uit van een coalitie. Daarnaast wordt zij voor het eerst in 20 jaar niet geleid door Van der Zanden. De keuze voor de fractieleiding is dan ook heel belangrijk.
De fractie hoopt door de combinatie van de individuele kwaliteiten van Kuhlmann en Van der Pluijm een vliegende start te maken in de coalitie. Een duo geeft bovendien goede balans. Gedeeld leiderschap zorgt niet alleen voor een gedeelde verantwoordelijkheid, maar ook voor meer reflectie. Zo zorgen we ervoor dat wat wij doen het beste is voor Oosterhout.
Een belangrijk onderdeel daarvan is het ambitieuze bestuursakkoord dat op 31 mei is ondertekend. GroenLinks is blij met de richting die het akkoord geeft. Omdat niet alles is dichtgetimmerd, gaan Van der Pluijm en Kuhlmann aan de slag om samen met de fractie het maximale uit dit akkoord te halen. Voor een menselijker, eerlijker en duurzamer Oosterhout.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.