Derde lustrumeditie GOK

Wie zijn er allemaal nieuw in de Oosterhoutse gemeenteraad? Wat is het ijs van de maand van Via-Via? En klopt het dat de Schransmansdreef in Den Hout is vernoemd naar een bewoner van deze straat met een bovenmenselijke vraatzucht?

Het zijn allemaal vragen die langs zouden kunnen komen – met de narukkelijke nadruk op “zouden kunnen” – tijdens het derde lustrum van de Grote Oosterhoutse Kennisquiz. De vijftiende editie wordt dit jaar gehouden op zondag 3 juli in Stadstuin De Schelp. En daarmee is de GOK weer terug op de Oosterhoutse evenementenkalender op de plaats waar ze ook traditioneel thuishoort: een paar weken voor de start van de zomervakantie. En al even traditioneel begint de GOK ook dit keer weer om 15 uur.

Teams van minimaal drie en maximaal vijf deelnemers kunnen zich inschrijven via het e-mailadres oosterhoutsekennisquiz@gmail.com. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

De quiz volstrekt zich ook nu weer volgens het bekende stramien: zestig vragen over onderwerpen die veel, weinig of in de verste verte bijna niets met Oosterhout te maken hebben. En dat verdeeld over zes rondes: vier algemene kennisrondes, een plaatjesronde en een muziekronde. En eerlijk is braaf: omdat het een lustrumeditie is, zijn de vragen nog makkelijker dan in voorgaande jaren. Iedereen die er ooit maar over heeft nagedacht om de Oosterhout Academie te volgen, zou minstens de helft van de vragen goed moeten hebben. Dus: wat houdt eenieder noch tegen?

Ten slotte nog een laatste opmerking van de kant van de voorzitters van het organiserend comité De Neus: bij gelegenheid van het vijftienjarig bestaan van de Grote Oosterhoutse Kennisquiz staan zij niet geheel negatief tegenover een eventuele nominatie voor de Oosterhoutse culturele aanmoedigingsprijs.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.