Emiel van Pelt schiet VV Oosterhout naar de tweede klasse

*Door Ad Looijmans

VV Oosterhout promoveert via de nacompetitie naar de tweede klasse van het KNVB-amateurvoetbal.

Deze promotie is voor VV Oosterhout de kers op de taart. In september vorig jaar starten ze aan de competitie met een mix van ervaren en jonge spelers. Ambitie was er om een periode te pakken maar de hoofddoelstelling was handhaving in de derde klasse. Geleidelijk in het seizoen wist Stijn Biemans er, met op de achtergrond Jorco de Kok, een gedegen team van te smeden. De veelal uit Oosterhout afkomstige jongens, aangevuld met een paar kanjers van buiten de stadsgrenzen, vormden een team dat er voor elkaar stond. Individueel konden ze allemaal een balletje trappen, Stijn heeft ze dat als team leren doen.

Met 2 bussen vol, gesponsord door Caravan Centrum Treffers, toog VV Oosterhout 12 juni richting Rotterdam om daar de finalewedstrijd om promotie naar de tweede klasse te gaan spelen. Op het winderige sportpark van VOC werd er onder leiding Jos Schraver, geassisteerd door Chris Merkestein en Frank van Polanen, om 14.00 uur afgetrapt.

Zeker de eerste helft was VV Oosterhout de bovenliggende partij en kwam Voorschoten’97 er niet aan te pas. Het was goalgetter Emiel van Pelt, die na goed doorgaan van Sofyan Asrih de bal van Sandro Ariza eenvoudig kon binnenwerken Chris van der Mijn kansloos latend 0-1. In het kwartier hierna waren er kansen voor Sandro, Sofyan en Emiel zij zagen hun inzet of gestopt worden door van der Mijn of naast/overgaan.

In de 40ste minuut was het Wahid Abdoulaije die de bal die terugkwam van de keeper binnenschoot. Iedereen van VV Oosterhout blij 0-2 helaas Merkestein vlagde de bal af vanwege vermeend buitenspel. Zo bleef de ruststand 0-1.

In de tweede helft had VV Oosterhout het moeilijker dan in de eerste helft. De Oosterhoutse verdediging had het zwaar met alle lange ballen die van der Mijn afvuurde op de grote de spitsen van Voorschoten’97, als deze al in balbezit kwamen wisten ze echter weinig rendement uit dit balbezit te halen. Tekenend hiervoor was dat Yannick Millenaar zijn moeilijkste reddingpas in de blessuretijd hoefde te maken en dit deed hij dan ook. In de 50ste minuut gaf Matthew Coenraadts Wahid nog een dot van een kans. Wahid kwam echter niet aan koppen toe. Gaandeweg de tweede helft zag je bij beide teams de krachten wegvloeien. Het was een echte finalewedstrijd waarbij alletwee de teams alles gaven om een goed resultaat te behalen. Op het eind was dit VV Oosterhout een prachtig resultaat voor dit mooie team getraind door Stijn Biemans. Het promotiefeest werd gevierd op het veld van VOC en in de kantine. Na terugkomst in Oosterhout hebben we in het park nog een achttal spelers van TSC opgepikt die heel sportief de felicitaties overbrachten op de spelers en staf. Chapeau. Eenmaal bij het Hotel- Café ’t Zonneke, al jarenlang een gewaardeerde sponsor, barstte het feest pas goed los en werd de Zandheuvel op deze mooie zomeravond een groot terras. VV Oosterhout gefeliciteerd en op naar de tweede klasse.

Opstellingen van beide teams:

Voorschoten’97: Chris van der Mijn, Jamo van der Born (Martijn Ton), Mulder, Jurgen Oerlemans (Justin Aschman), Wout Adriaanse, Bennie Hogewoning, Jordy van de Wijngaard (Lars Beelen), David Rebergen (Justin Vrijbrief), Roy Elligens, Melle Rekvelt en Timo van Aken.

VV Oosterhout: Valentijn Hermans, Jari van Helvoort (Ali Eren Yazici) , Sandro Ariza, Matthew Coeraadts, Emiel van Pelt (Charlton Juan Vicento), Ian van Strien (Kazim Aydin), Diae Abjij (Joël de Vos), Yannick Millenaar, Sofyan Asrih, Martijn Schepers, Wahid Abdoulaije.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.