KBS Torenschouw en KBS Paulo Freire mogelijk samen verder

Bevlogen onderwijs voor de wereld van morgen, daarvoor staat Delta-onderwijs met 19 scholen in de gemeente Oosterhout, aldus Delta zelf.
Delta-onderwijs maakte 14 juni het voornemen bekend om twee basisscholen in de wijk Strijen, KBS Torenschouw en KBS Paulo Freire, samen verder te laten gaan als één brede buurtschool, vanaf schooljaar 2023-2024.

KBS Torenschouw en KBS Paulo Freire zijn al jaren gevestigd in één gebouw, de teams werken samen op meerdere gebieden en ze delen dezelfde directeur. Beide scholen zijn relatief klein, in vergelijking met andere basisscholen. Dat laatste heeft nadelen. De kwaliteit van het onderwijs is op allebei de scholen nu goed en Delta-onderwijs wil er zeker van zijn dat het leerlingen ook in de toekomst kwalitatief, bevlogen onderwijs kan blijven bieden. Daarom zijn het afgelopen jaar verschillende toekomstscenario’s onderzocht. De conclusie was duidelijk: samenvoeging tot één brede buurtschool levert op alle gebieden de meeste voordelen op. Voor het college van bestuur van Delta-onderwijs waren de uitkomsten van het onderzoek zo overtuigend dat het nu het voornemen heeft om de scholen samen verder te laten gaan.

Voordelen
Samen verder gaan heeft veel voordelen, onder andere:
• Er ontstaat een brede buurtschool met leerlingen die een goede afspiegeling zijn van de wijk en de samenleving. Kinderen kunnen er kennismaken met kinderen met verschillende achtergronden, samen spelen, samenwerken en leren van elkaar.
• Er ontstaat één basisschool die ook in de toekomst voldoende leerlingen heeft om het voortbestaan en de onderwijskwaliteit te borgen.
• De school kan een steviger wijkfunctie gaan vervullen, met bredere voorzieningen als kinderopvang en mogelijkheden voor andere wijkactiviteiten.
• De school heeft een betere basis voor samenwerking met voorschool en kinderopvang. Naschoolse opvang kan worden geïntegreerd en ook voorschoolse kinderopvang gaat tot de mogelijkheden behoren.

Zo gaat het verder
Deze week zijn kinderen en ouders van KBS Paulo Freire en KBS Torenschouw geïnformeerd over het voornemen. Delta-onderwijs vraagt alle ouders om input te geven via een ouderraadpleging. Pas daarna zal het college van bestuur definitief besluiten of de scholen samen verder gaan. Bij een positief besluit volgt een fusie per 1 augustus 2023.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.