Meedenken over een nieuw skatepark

Sporten, bewegen en ontmoeten is leuk en gezond! De afgelopen jaren zijn er meerdere aanvragen binnen gekomen voor een modern skatepark. Daarnaast zijn de vier huidige skatebanen in Oosterhout toe aan een onderhoudsbeurt. Daarom gaat de gemeente Oosterhout in samenspraak met inwoners een nieuw skatepark aanleggen. Inwoners van de gemeente Oosterhout zijn van harte welkom om mee te denken over de locatie en de invulling van het nieuwe skatepark.

Op dit moment telt Oosterhout vier skatebanen: Centrum (Slotjesveld), Dommelbergen (Statendamweg), Vrachelen (Frits van Egterstraat) en Oosterheide (Burg. Holtroplaan). De laatste jaren zijn er meerdere aanvragen binnen gekomen voor een betere skatebaan. Jongeren geven aan dat Oosterhout achterloopt als het gaat om een skatepark.

Een skatepark voor verschillende (doel)groepen

Een skatebaan wordt tegenwoordig niet meer alleen door jongeren met een skateboard gebruikt. Verschillende sporten ‘op wieltjes’ hebben er profijt en plezier van, zoals inline skaten, stuntsteppen, longboarden en BMX-en. Inwoners van de gemeente hebben behoefte aan één gave plek om Urban Sports uit te oefenen. Een skatepark zorgt ervoor dat je lekker kunt bewegen en brengt jong en oud samen.

Eerste fase

Ze gaan van start! De eerste fase zal bestaan uit het draagvlak in kaart brengen. Middels een enquête kunnen inwoners hun mening geven en worden alle wensen en behoeften inzichtelijk. Hoe groot is de vraag naar een skatepark in Oosterhout? Is er voorkeur waar het skatepark moet komen? Hoe meer kinderen, jongeren en andere inwoners betrokken zijn in het proces én in de uitvoering, hoe beter.

Hoe doet u mee?

Via het platform www.doemee.oosterhout.nl kunt u het project volgen en uw mening geven. Op het platform kunt u zien welke stappen er nog allemaal op de planning staan. “Op deze manier kunnen inwoners hun mening geven, meedenken en op de hoogte blijven van het project. Dankzij de mening van de inwoners kunnen we een passend skatepark realiseren die voldoet aan de verschillende wensen en behoeften van de inwoners. Het skatepark zal een voorziening worden voor heel de stad”, aldus Wethouder Arnoud Kastelijns.

Het vervolg

Tijdens de eerste fase vindt er naast de enquête ook een locatieonderzoek plaats. Welke plekken zijn er allemaal geschikt? Binnen de vier huidige plekken is er niet één voorkeurslocatie aan te wijzen. Elke locatie heeft voor- en nadelen. Er zijn mogelijk ook andere plekken aan te wijzen. Als alle (potentiële) locaties in beeld zijn gebracht, wordt er met behulp van de pagina op www.doemee.oosterhout.nl reacties opgehaald bij de gebruikers én omwonenden van de locaties. Daarna zal er een besluit worden genomen over de locatie door het college van Burgemeester en wethouders. Wanneer de locatie bekend is, kan de volgende fase van ontwerpen starten.

1 Comment

  1. hallo ik heb gehoord dat er een nieuwe skatebaan komt dit zou misschien een idee zijn om in onze nieuwe skatebaan te laten zetten : een halfpipe en een kwartpipe en nog een grinder (mijn mening).

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.