Nieuwe website voor Oosterhoutse mantelzorgers

Goed nieuws voor alle Oosterhoutse mantelzorgers! Op de nieuwe website www.mantelzorgoosterhout.nl kunnen zij vanaf nu terecht voor informatie, advies en informatieve filmpjes. Wethouder Clemens Piena lanceerde de website en Animo, een samenwerkingsverband van Zorroo, Amphia, gemeente Oosterhout, GGD West-Brabant en Surplus, maakte deze website mogelijk. Ter gelegenheid van de lancering is er een haiku wedstrijd met leuke prijzen.

Clemens Piena, wethouder zorg en welzijn in Oosterhout. “Ik ben erg blij met deze nieuwe website. Als gemeente juichen we het toe dat er één platform is waar meerdere organisaties op samenwerken. Animo ontwikkelde deze website omdat er behoefte was aan meer informatie op één plek voor alle mantelzorgvragen. Mantelzorg is een belangrijk onderwerp voor mij en alle inwoners van Oosterhout. In Oosterhout zijn naar schatting 13.000 inwoners mantelzorger. Zo’n 1.700 mantelzorgers schreven zich al in bij Surplus. Maar ook met alle anderen komen we graag in contact.”

Leonie Willemse is sociaal werker in Oosterhout en onder andere werkzaam voor mantelzorg: “Mantelzorg is onbetaalde en vaak langdurige hulpverlening aan iemand in je directe omgeving, je kiest er niet voor, het overkomt je. Je wilt er zijn voor die persoon, omdat je een emotionele band hebt met degene die zorg nodig heeft. Zorgen voor een ander is mooi, toch kan dit ook belastend zijn. Heb jij zorgen over jouw partner of ouder, familielid en wil je daar hulp en ondersteuning bij? Of zorg jij voor iemand en heb jij praktische vragen? Bijvoorbeeld over regelgeving, huishoudelijke hulp, vervoer, veiligheid en woningaanpassingen. Vind jij het moeilijk werk en zorg te combineren? Of wil jij vervangende zorg voor één – of meerdere dagdelen. Er zijn veel oplossingen mogelijk. Zorg jij voor iemand en vind jij het lastig dit in jouw directe omgeving te vertellen. Voel jij je niet begrepen door jouw omgeving? Of ga je door de zorgen minder vaak de deur uit? Of zie jij (jouw) kinderen worstelen met zorg? Zie jij iemand die de zorgen niet meer aankan? Kan jouw kind nog gewoon kind zijn? Op de nieuwe website vind je alle informatie, advies en ondersteuningsmogelijkheden.”

Deelnemende organisaties

“Mooi is dat op deze website nieuwsartikelen en cursussen en trainingen van meerdere organisaties staan: Thebe, Surplus, Zorroo/ZoHealty, Theek 5, Fietsmaatjes Oosterhout, Moove, GGZ Breeburg en H19”, aldus Rein Arnoldussen, projectleider bij Animo. “Deze organisaties kunnen via een eigen inlog informatie plaatsen op de website. Mochten er nog andere organisaties zijn die mee willen doen, dan kunnen ze zich bij mij melden of bij Eugenie Botden, adviseur preventie & gezondheid bij GGD West-Brabant en ook projectleider Animo e.botden@ggdwestbrabant.nl”

Brede samenwerking in Animo

Animo is een samenwerking tussen Amphia, Surplus, GGD West-Brabant, Zorroo en gemeente Oosterhout. Deze organisaties bundelen hun kennis en ervaring om nieuwe programma’s en ideeën te ontwikkelen die aansluiten bij de behoeften van de inwoners van gemeente Oosterhout. Daarom doet Animo bijvoorbeeld ook onderzoek om erachter te komen wat de inwoners voor ondersteuning bij hun gezondheid willen en kunnen gebruiken.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.