Nieuw boek van oud Oosterhouter Paul van der Mark

Binnen een half jaar nadat zijn eerste roman ‘Het Lavendelmeisje’ uitkwam, heeft oud-Oosterhouter Paul van der Mark een nieuw boek afgeleverd. Speelde het lavendelmeisje zich af in Frankrijk, zijn nieuw boek ‘Radiostilte na windkracht elf’ speelt zich voor een deel af op de Noordzee. Zijn interesse in radio en de (oude) zeezenders, zoals radio Veronica, Noordzee en Caroline, inspireerde hem tot dit boek. Het speelt zich af in het voorjaar van 1982 als tijdens een vliegende storm het zendschip van het radiostation ‘Vijfenveertig negen’ zinkt. Vier bemanningsleden worden door de kustwacht van boord gehaald en door de politie gearresteerd omdat het verboden is medewerking te verlenen aan dergelijke radiostations.

Eén van de medewerkers die op dat moment niet aan boord was, Wim Hekman, weet dat er nog iets heel waardevols aan boord van het zendschip ligt. Dat wil hij er graag uithalen. Hij duikt naar het zendschip. Daar wachten hem echter twee onaangename verrassingen. Na enige aarzeling besluit Wim, wat hij gezien heeft, te delen met zijn collega’s. Dat zet een kettingreactie van gebeurtenissen in werking die Wim niet had kunnen voorzien en die hem zelf ook uiteindelijk in een heel lastige situatie brengen.

Tegelijkertijd ontstaat er een initiatief om het zendschip te lichten. Een kansrijk plan waar velen graag aan willen meewerken, maar het blijkt al snel niet zonder gevaren te zijn.

Een verhaal met een afloop die niemand voorzien had.

Het spannende boek geeft ook een heel mooi inkijkje in de wereld van de zeezenders van destijds. Op onderdelen heeft hij zich laten inspireren door Hans Knot, een Nederlandse mediahistoricus en één van de grootste deskundigen in Nederland op het gebied van radiostations vanaf zee.

‘Radiostilte na windkracht 11’ is te bestellen bij mediacommunicatie.nl voor € 16,50.

Paul was in de jaren 80 en jaren 90 veel te horen en te zien bij de ORTS, tegenwoordig maakt hij radioprogramma’s in de sfeer van de zeezenders van destijds. Bij Radio Extra Gold op de zondag van 2 tot 5 (www.extragold.nl) en bij Radio Monique 918 van maandag tot en met vrijdag van 11 tot 12, (www.radiomonique.am)

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.