Carin Lans wint haiku wedstrijd mantelzorgers

Uit handen van Rein Arnoldussen, projectleider Animo, ontving Carin Lans een leuk prijzenpakket en een bos bloemen. Haar ingezonden haiku won namelijk de eerste prijs. De wedstrijd waaraan Carin deelnam werd georganiseerd ter gelegenheid van de lancering van de website www.mantelzorgoosterhout.nl

Een haiku is een kort, niet-rijmend gedicht. De basis van een haiku is de zintuiglijke ervaring van de maker. Een haiku bestaat uit drie regels van 5, 7 en 5 lettergrepen. De winnende haiku: ‘Fijn, je bent er weer, een stralende lach breekt door, het dambord staat klaar’ geeft volgens Rein Arnoldussen precies de kern weer van mantelzorgen. Het verschil kunnen maken voor een ander door er voor hen te zijn. Alle andere inzenders ontvingen voor hun deelname een attentie uit handen van Eugenie Botden, projectleider Animo. De haiku’s worden opgenomen in een inspiratiegids die Surplus maakt voor Oosterhoutse mantelzorgers.

Website voor Oosterhouts mantelzorgers

Op de website kunnen mantelzorgers terecht voor informatie, advies en informatieve filmpjes. Animo, een samenwerkingsverband van Zorroo, Amphia, gemeente Oosterhout, GGD West-Brabant en Surplus maakte deze website mogelijk. Zorgen voor een ander is mooi, toch kan dit ook belastend zijn. Mantelzorgers kunnen zorgen hebben over hun partner of ouder, familielid en daar hulp en ondersteuning bij willen. Of er zijn praktische vragen bijvoorbeeld over regelgeving, huishoudelijke hulp, vervoer, veiligheid en woningaanpassingen. Op de website vinden mantelzorgers alle informatie, advies en ondersteuningsmogelijkheden.

Deelnemende organisaties

Op de website staan nieuwsartikelen en cursussen en trainingen van Thebe, Surplus, Zorroo/ZoHealty, Theek 5, Fietsmaatjes Oosterhout, Moove, GGZ Breeburg, H19 en Zorgbelang-Brabant. Deze organisaties kunnen via een eigen inlog informatie plaatsen op de website. Mochten er nog andere organisaties zijn die mee willen doen, dan kunnen ze zich melden bij Eugenie Botden e.botden@ggdwestbrabant.nl of bij Rein Arnoldussen rein.arnoldussen@surplus.nl

Brede samenwerking in Animo

Animo is een samenwerking tussen Amphia, Surplus, GGD West-Brabant, Zorroo en gemeente Oosterhout. Deze organisaties bundelen hun kennis en ervaring om nieuwe programma’s en ideeën te ontwikkelen die aansluiten bij de behoeften van de inwoners van gemeente Oosterhout. Daarom doet Animo bijvoorbeeld ook onderzoek om erachter te komen wat de inwoners voor ondersteuning bij hun gezondheid willen en kunnen gebruiken.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.