Oosterhoutse jongleur naar Barcelona.

De in Oosterhout wonende Jeroen van de Lee speelt de openingsshow van het Festival of Fools in Barcelona.

Het festival of fools is in Nederland bekend uit de jaren 70 en 80 en werd opgericht door de King of Fools Jango Edwards. Na vele jaren vindt er in Barcelona een revival van het festival plaats. Jeroen zal dit festival openen met zijn one-man show Chez Cirqaurant..

Jeroen is al 30 jaar actief als artiest in binnen en buitenland. Zijn shows worden geboekt voor straattheater festivals, evenementen en ook op bedrijfsfeesten worden zijn acts ingezet. Na het volgen van een 5 weekse Masterclass in Barcelona is hij een nieuwe weg ingeslagen. Tijdens deze masterclass heeft hij lessen gevolgd van o.a. Jango Edwards (die later zijn regisseur is geworden) maar ook David Larible, Nola Rea en vele andere hebben hier met hem gewerkt. De internationale clowns-wereld heeft hem omarmt. 

Naast zijn bekende werk als jongleur heeft Jeroen inmiddels een one-man show voor het theater ontwikkeld geregisseerd door Jango Edwards. 

De show, Chez Cirqaurant werd gemaakt tijdens de corona pandemie. 

Tijdens deze show speelt Jeroen de 3 hoofdrollen te weten Doe Doe, het hulpje, Johan de zingende iets wat te ver in het glas kijkende kok én Jacque c’est bon c’est bon de lating-lover ober. In de voorstelling zal ook een heuse cabaretshow worden gespeeld waar Jeroen met verve nóg meer karakters ten tonele brengt. 

Op 9 september zal in Barcelona de Europese première plaatsvinden. Het is zelfs de openingsshow van het wereldbefaamde Festival of Fools.

De Nederlandse première werd in 2021 gespeeld in theater de Bussel. 

Meer informatie over het festival: https://festivaloffoolsbcn.com

Website van Chez Cirqaurant: https://chez-cirqaurant.com

Artikel 25 jarig jubileum Jeroen: http://www.dutchjuggler.com/wp-content/uploads/2020/03/Interview-Jeroen-van-der-lee-door-Karin-Verouden.pdf

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.