Unieke fototentoonstelling in de Kloosterdreef.

Komend weekend is het wederom mooi weer voor een ommetje in de Heilige Driehoek. In de Kloosterdreef is vorige week een bijzondere foto expositie geopend tgv het 750 jarig Norbertinessenleven van Sint Catharinadal. In deze tentoonstelling staat het voormalige Kunstatelier van de zusters centraal. Dit atelier, opgezet in de jaren vijftig van de vorige eeuw, hield zich bezig met het gehele proces van restauratie van antieke boeken.

Een aantal zusters werden hiervoor opgeleid in het restauratieatelier van de Beierse Staatsbibliotheek van München en bestond uit 3 afdelingen; Restauratie en conservering van antieke boeken, kalligrafisch werk en leerbewerking. Zr Dorothea gaf op een bezielende wijze leiding aan het Kunstatelier. Het Kunstatelier werd wereldwijd erkend om haar vakmanschap en het was dan ook niet verwonderlijk dat ambassades, gemeentes, diverse kloosters opdrachtgever waren. Zr Dorothea ontving in 1977 hiervoor de Zilveren Anjer van het Prins Bernhardfonds.
De geëxposeerde foto’s zijn indertijd ook nagenoeg allemaal door Zuster Dorothea gemaakt en voor deze tentoonstelling, verder prachtig bewerkt door Hans Keur Fotografie. Op elke expositie zuil is ook een tekst-paneel van het betreffende onderdeel van de restauratie te zien, zodat er een uniek compleet beeld ontstaat van het gehele proces . Na de opening werd deze expositie, die tot medio oktober as te is zien, meteen druk bezocht.

Foto: Hans Keur Fotografie.

Foto’s Hans Keur Fotografie

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.